Polančec: U poslovnom svijetu vlada načelo da je bolje donijeti bilo kakvu odluku, nego nikakvu

Polančec: U poslovnom svijetu vlada načelo da je bolje donijeti bilo kakvu odluku, nego nikakvu

POPTREDSJEDNIK Vlade Damir Polančec zbog oštrih kritika kojima je u posljednje vrijeme izložen, ne namjerava dati ostavku jer normalno je, kaže, da članovi Vlade zbog svojih odluka budu napadani.

Kako je kazao u razgovoru za Jutarnji list, stoji iza odluka Upravnog odbora HFP-a, i ne razmišlja o ostavci. Političku kampanju SDP-a opisuje riječima "napadni, pokaži svaku odluku problematičnom, ocrni".

Na pitanje o aferi KIM, te zašto je, u odabiru između dva loša ponuđača u borbi za karlovačku mljekaru KIM, izabran baš Chemoderm, Polančec odgovara kako "u poslovnom svijetu vlada načelo da je bolje donijeti odluku, kakva god ona bila, nego nikakvu". Kada se KIM ne bi privatiziralo, bila bi moguća dva scenarija, kojega je Polančec želio izbjeći. Jedan je, kaže, bio da se KIM pojavi u Fondu za privatizaciju sa zahtjevom za pozajmicom, a drugi da netko od vjerovnika pokrene stečajni postupak.

Prednost kod Chemoderma, kako kaže, našao je u tome što se radi o tvrtci koja iza sebe ima "solidnu domaću banku koja ima sjedište u istom gradu kao KIM", dok je nizozemska tvrtka Danube Foods, koja se također oprijavila na natječaj, oprema Polančecovu objašnjenju, tvrtka  niskog kreditnog rejtinga, bez zaposlenih, a koja također ima garanciju banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nešto se moralo promijeniti, a od dvije ne baš sjajne ponude odlučili smo se za ponudu domaće tvrtke koja je ponudila viši iznos ulaganja", Polanečecov je odgovor na pitanje na temelju čega je Vlada ocijenila da je mala tvrtka bez iskustva poput Chemoderma netko tko je u stanju restrukturirati KIM.

Za špekulacije da iza diskvalifikacije Slaforda stoje srpski kapital i bivši Miloševićev ministar Milan Beko i Polančec je, kaže, čuo. Međutim, odlučno odbacuje da je Upravni odbor u obzir uzimao podrijetlo kapitala. U izbor su ulazile, kaže, samo kompanije s adekvatnim kreditnim rejtingom i to je bio jedini kriterij odabira.

Polančec također navodi kako u Fondu za privatizaciju u ovom trenutku postoji 3000 sudskih sporova koje fond vodi s kupcima pojedinih dionica, no to je, nastavlja, na Državnom odvjetništvu, USKOK-u i policiji da istraži.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara