Policajac Jadranko Certin o ubojici kolege: Dužnoviću bi smrtna kazna bila nagrada!

Policajac Jadranko Certin o ubojici kolege: Dužnoviću bi smrtna kazna bila nagrada!

Tekst: I.M.
Foto: Milivoj Keber/Cropix

"NJEMU bi smrtna kazna bila nagrada. Uboli bi ga injekcijom, ne bi ništa osjetio i otišao bi na onaj svijet, u pakao, a mi koji smo ozlijeđeni moramo nastaviti živjeti s onim što je taj razbojnik i ubojica počinio. Ja bih ga, da se mene pita, cijeli život držao u maloj prostoriji i pustio da mu voda kaplje po glavi, kap po kap. E to bi za njega bila kakva-takva prava kazna", rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju prometni policajac Jadranko Certin koji je teško ozlijeđen u krvavoj pljački sesvetske Raiffeisen banke 5. svibnja ove godine. Podsjetimo, tog crnog dana je ubijen mladi sesvetski policajac Ivan Grbavac, a ustrijelio ga je pljačkaš Kazimir Dužnović. Još četvorica policajaca su ranjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo dojavu da je opljačkana Raiffeisen banka i da je pucano na policajce te da se pljačkaš dao u bijeg. Krenuli smo za pljačkašem, tražili smo ga po opisu, a ljudi su nam govorili kamo sumnjivac bježi i mi smo pratili trag. U jednom trenutku došli smo do nekih garaža i tamo ga ugledali. Nismo ni stigli reagirati, pljačkaš koji nam je bio okrenut leđima okrenuo se i počeo pucati po policijskom automobilu u kojemu smo sjedili. Svi meci su ušli u moja vrata i, naravno, ja sam bio taj koji je pogođen nekoliko puta. Neki govore da sam primio sedam, a neki osam metaka. Ni sam ne znam točno koliko", prisjetio se Certin tog kobnog dana. Ozljede koje je zadobio umalo su ga stajale života.

Certin će uskoro biti pozvan kao svjedok na nedavno započetom suđenju Dužnoviću: "Doći ću sjesti u sudnicu i reći ono što me sudac bude pitao. Da li me strah? Ma ne, pa čega bi me bilo strah. Neka Dužnović prođe barem 50 posto bolova koje sam ja prošao i biti će sve dobro, ja ću biti zadovoljan. Do prije pet mjeseci sam imao normalan život, radio sam posao koji volim, a sada je sve to nepovratno otišlo. Ne znam što će biti u budućnosti, samo znam da moram imati volju za životom i oporavkom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara