Policajac opravdano ispalio sedam metaka u izgrednika

Policajac opravdano ispalio sedam metaka u izgrednika

STRUČNI tim Ministarstva unutarnjih poslova utvrdio je da je bila opravdana i zakonita uporaba oružja u jučerašnjoj intervenciji splitskog policajca u svladavanju Frane Čaljkušića, koji je poslije preminuo, priopćila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Nakon dolaska policijskih službenika na intervenciju u kafić "Whiskey" u Splitu jučer oko 14 sati policajci su prepoznali osobu poznatu kao nasilnika i počinitelja teška ubojstva.

Čaljkušić je stajao u sredini kafića i držao u ruci nož, a na upozorenje policajca da ga odbaci on to nije učinio, nego je jednog od policijskih službenika napao i teško ozlijedio nožem.

Kako bi ga spriječio u napadu na kolegu i sebe, policijski službenik Prve policijske postaje u Splitu u samoobrani je Čaljkušića pogodio jednim hitcem u natkoljenicu. No on ni nakon toga nije prestao napadati te je policajac ispalio šest hitaca koji su Čaljkušića pogodili u prsa i trbuh.

U policijskom priopćenju navode se samo inicijali izgrednika.

Sindikat MUP-a: Izgrednik nije uopće smio biti na slobodi

Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a upozorio je povodom jučerašnjega tragičnog događaja u Splitu, kad je policajac ranjen a izgrednik koji ga je napao ubijen, da su zbog propusta u sustavu ponovno ugroženi životi policajaca i drugih osoba.

Sindikat naime smatra da se nije smjelo dogoditi da čovjek s takvom povijesti, jučer ubijeni izgrednik, bude na slobodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je, podsjeća Sindikat, bio (1999.) optužen za ubojstvo, ali mu je kao neuračunljivom određena mjera obvezatna liječenja u psihijatrijskoj ustanovi na 12,5 godina, a nedavno je pušten.

Sindikat policajaca u priopćenju podupire kolegu policajca jer je on, kako se ističe, bio prisiljen braniti svoj život oružjem, te izražava nadu da neće snositi posljedice.

"Naš kolega bio je prisiljen braniti svoj život i život kolege i, na žalost, ugroziti drugi život, ali to je pogibelj policijskog posla i naša svakodnevica koja nas ponekad dovede u bezizlazan položaj", kaže se u priopćenju.

Sindikat traži od društva da pruži svu pomoć njihovim kolegama kako bi oni i njihove obitelji što prije preboljeli posljedice toga tragičnog iskustva.

Spomenuti tragični slučaj dogodio se jučer u splitskoj četvrti Brdima oko 14 sati, kad su dvojica policajaca pokušala spriječiti dvadesetosmogodišnjeg Franu Čaljkušića u razbijanju ugostiteljskog objekta.

Izgrednik je napao policajca ozlijedivši ga nožem, a kad je pošao na drugoga, ovaj je zapucao i ozlijedio ga. Od ozljeda napadač je umro u splitskoj bolnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara