policajac osumnjičen za ubojstvo supruge i pokušaj ubojstva zadržan u pritvoru

Policajac Zoran Horvat (33) koji je sinoć u obiteljsku kuću u Sesvetama ustrijelio suprugu, te ranio načelnika Sektora policije u Policijskoj upravi zagrebačkoj, večeras se branio šutnjom pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda koja mu je odredila 48 satno zadržavanje u pritvoru

´Osumnjičeni je koristio zakonsko pravo da se brani šutnjom i nije iznosio obranu niti odgovarao na pitanja´, izjavila je Hini istražna sutkinja Mirjana Rigljan.

Osumnjičenog Zorana Horvata policija tereti za ubojstvo supruge Veronike Horvat i pokušaj teškog ubojstva načelnika Sektora policije u PU zagrebačkoj, Gorana Burušića, rekla je sutkinja Rigljan. Objasnila je da se osumnjičenog tereti za pokušaj teškog ubojstva jer je riječ o službenoj osobi.

Sutkinja Rigljan također je kazala da se u roku od 48 sati očekuje da će Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijeti zahtjev za istragom i pritvorom.

Budući se branio šutnjom osumnjičeni sesvetski policajac kratko se zadržao kod sutkinje, a s njim je bio i njegov branitelj Anto Pecirep kojega je angažirao Sindikat policije Hrvatske.

Zoran Horvat ustrijelio je suprugu sinoć oko 20,20 sati, u obiteljskoj kući, a nakon što je policija došla na mjesto događaja, lakše je ranio policijskog načelnika Burušića.

Policija danas nije iznijela motive toga ubojstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara