Policajac osumnjičen za ubojstvo Vedrana Puljića pušten na slobodu

Policajac osumnjičen za ubojstvo Vedrana Puljića pušten na slobodu

Tekst: I.Kri.
Foto: Dnevni list

POLICAJAC Dragan Vujević, osumnjičen za ubojstvo Vedrana Puljića tijekom nereda u Širokom Brijegu, nakon uhićenja i određivanja pritvora u trajanju od 30 dana, danas je pušten na slobodu.

Takvu odluku donio je sud Zapadnohercegovačkog kantona koji je prihvatio žalbu Vujevićeve mostarske odvjetnice Nade Dalipagić. "Rješenje o pritvoru je ukinuto i u potpunosti su prihvaćeni navodi iz moje žalbe", rekla je nakon oslobađanja Nada Dalipagić te dodala kako je Vujević pušten zato što nisu dovoljno obrazloženi razlozi njegova zadržavanja u pritvoru.

> Nove fotografije: Oliver Knezović ipak je ubio navijača Vedrana Puljića?

> Uhićeni policajac tvrdi: Knezović mi je uzeo pištolj i pucao na Puljića!

Osumnjičenik za ubojstvo Puljića od danas će se braniti sa slobode, a dokumenti mu nisu oduzeti jer posjeduje samo putovnicu BiH pa se procijenilo da neće bježati preko granice i iskoristiti mogućnost mnogih njegovih prethodnika osumnjičenih za razne zločine. "Od početka sam vjerovala kako se radi o nevinom čovjeku", rekla je odvjetnica Dalipagić te dodala da je Vujević tijekom nereda postupao po službenoj dužnosti i nije pucao.

Daljnji tijek postupka protiv Vujevića ovisit će o istrazi koja se provodi. Odvjetnica Dalipagić nije željela komentirati je li Vujović policajac kojem, nakon pucnjave, Oliver Knezović predaje pištolj. Bosanski mediji prenose i kako iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije tvrde da se istraga o ubojstvu, koja se radi u suradnji sa županijskom tužiteljicom Vesnom Ćavar, privodi kraju. Navodno se sada provjeravaju ključni dokazi vezani za slučaj  te se detaljno analiziraju snimke koje je prikupila policija.

Fotografije pokazuju da je Knezović držao uperen pištolj prema sarajevskim navijačima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevni avaz piše kako je Knezović pištolj ukrao baš osuđenom Vujoviću. Posljednje fotografije koje je objavio Dnevni list pokazuju kako Oliver Knezović stoji s pištoljem u ruci okrenutim prema navijačima Sarajeva među kojima je i ubijeni Vedran Puljić.

Podsjetimo, 4. listopada u neredima iza sjeverne tribine stadiona Pecara u Širokom Brijegu ubijen je pripadnik sarajevske navijačke skupine "Horde zla" koje su sa tri autobusa doputovale do hercegovačkog gradića. Nakon tog ubojstva u javnosti su se pojavile mnoge verzije o tome tko je ubio navijača Sarajeva. Mnogi su za ubojstvo optuživali bivšeg pripadnika Kažnjeničke bojne, Olivera Knezovića, koji je nakon uhićenja pobjegao iz zatvora.

> Video - Tragedija u Širokom Brijegu: Ubijen 24-godišnji navijač Sarajeva

> Video - Svjedok demantira policiju: Vidio sam kako je policajac ubio Vedrana Puljića

> Fotografija i obdukcija demantiraju MUP: Policija potegla oružje na Vedrana Puljića

> MUP: Oliver Knezović, koji je uhićen zbog Puljićevog ubojstva, nije policajac!

> Puljić poginuo od metka u uho, drugi navijač Sarajeva pogođen u pluća, Širokobriježanin u nogu

> Sudski policajci pušteni na slobodu, ubijeni navijač Puljić policiji poznat po kaznenim djelima

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara