Policajac za ubojstvo supruge proglašen neubrojivim

Policajac Zoran Horvat (33) koji je u veljači ove godine u obiteljskoj kući u Sesvetama ubio suprugu Veroniku (27) i ranio načelnika Sektora policije Gorana Burušića (39) biti će prisilno smješten u psihijatrijsku ustanovu na šest mjeseci, odlučio je danas zagrebački Županijski sud, ustvrdivši da je Horvat zločin počinio u neubrojivu stanju.

Do pravomoćnosti presude Horvatu je produljen pritvor.

Prije odluke suda, svjedočio je Burušić koji je prepričao tijek petosatnih pregovora sa Horvatom. Kazao je da mu je Horvat rekao da je ubio suprugu nakon čega je navodio citate iz Biblije.

Kada je Horvat rekao da izlazi, Burušić mu je, kako je posvjedočio, obećao da neće biti primjene sile i da je nenaoružan, no Horvat je zapucao i pogodio ga u lijevu stranu tijela. U kuću je potom upala specijalna policija i svladala Horvata.

Burušić je bio lakše ranjen jer ga je metak, koji je bio već usporen prolaskom kroz staklo ulaznih vrata, pogodio u remen hlača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom svjedočenju otac ubijene Mijo Filipović kazao je da ga je kćer zvala dan uoči ubojstva i rekla da "Zoran spominje rat u Iraku i smak svijeta".

Po Filipovićevim riječima, Horvat je pričao da ga "muče duhovi" i da ne može spavati, pa uzima pištolj i odlazi na groblje.

U vrijeme ubojstva u obiteljskoj kući u Sesvetama bili su njihova trogodišnja kćer i dvogodišnji sin, no oni na sreću nisu ozlijeđeni.

Horvat je u sesvetskoj policiji radio od 1993. i do sada nikada nije bio evidentiran zbog ikakvih izgreda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara