Policajac zbog glazbe izrešetao susjeda

NAKON verbalnog sukoba Petar Galović, pripadnik Interventne jedinice PU vukovarsko-srijemske, sa sedam metaka ubio je noćas u županjskom baru "Bolero" Ljubomira Atliju, lokalnog ugostitelja.

Načelnik Ureda PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić potvrdio je da je 31-godišnji Galović bio izvan dužnosti kada je nakon verbalnog sukoba otišao kući, uzeo službeni pištolj marke "češka zbrojovka" kalibra 9 milimetara te vrativši se u "Bolero" sa sedam metaka usmrtio Ljubomira Atliju (42).

Sukob je, što u policiji nisu potvrdili, navodno izbio zbog narodne glezbe koja je puštana u "Boleru". Galović je u WC-u ugostiteljskog objekta iz pištolja ispalio desetak metaka, od kojih je sedam pogodilo Atliju koji je preminuo na mjestu.

Janić je potvrdio da se Galović prilikom uhićenja opirao policiji te se želio predati samo svom zapovjedniku Interventne policije. 

Ivan Matić, zapovjednik Interventne policije, je Galovića oko pola sata nagovarao da se preda, a cijelo je vrijeme držao otkačeno oružje u kojem je imao nekoliko metaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama, Galović i Atlija bili su u alkoholiziranom stanju. Do svađe je došlo kada je Galović od konobara "Bolera" tražio da pusti tamburašku glazbu, a Atlija je tražio narodnu. 

Galović je do prije četiri godine bio aktivni specijalac, a kada se njegova postrojba ugasila premješten je u Interventnu postrojbu. Do sada nije bio stegovno kažnjavan. Nije bio oženjen te je živio s roditeljima.

Atlija je otprije poznat policiji i ima kriminalni dosje. Poznat je po izgredima, a navodno je i osuđivan. Otac je dvoje malodobne djece. 

(Foto: Večernji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara