Policajci izvan dužnosti izgredniku slomili prst i ozlijedili koljeno

TROJICA policajaca, djelatnika PU zagrebačke, uhitili su 38-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je policajce najprije verbalno izvrijeđao, a potom fizički napao dvojicu policajaca. Policajci su izgrednika nakon toga uhitili primjenom fizičke sile, a izgredniku je pritom slomljen mali prst lijeve ruke.

Kako Index doznaje od PU zagrebačke, incident se dogodio u nedjelju ujutro u noćnom klubu Sidro u Savskoj ulici. Policajci su u Sidro došli privatno, u civilnoj odjeći, i nisu bili na dužnosti. Kada su oko 4.30 sati krenuli kući, 38-godišnjak ih počeo verbalno vrijeđati, nakon čega su došli do njega i tražili osobnu iskaznicu.

Međutim, 38-godišnjak nije poslušao policajce te je šakom nasrnuo na jednog od njih. Ovaj se uspio izmaknuti pokušaju udarca, a najstariji, 38-godišnji policajac je izvadio policijsku značku te od izgrednika tražio ispravu kojom se može identificirati.

Ni nakon što su policajci osumnjičeniku otkrili svoj identitet, napadač se nije želio identificirati te je po drugi put nasrnuo na 38-godišnjeg policajca kojeg je šakom udario u glavu. Odmah potom druga dvojica policajaca (31-godišnjak i 29-godišnjak), uhitili su 38-godišnjaka koji je pritom zaradio prijelom prsta i kontuziju koljena.

Ozlijeđeni policajac i izgrednik liječničku pomoć su primili u Traumatološkoj bolnici u Draškovićevoj ulici, a protiv 38-godišnjeg napadača policija je podnijela kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu.

Napadač policiji nije otprije poznat, a istražni sudac još čeka rezultate vještačenja na alkoholiziranost sudionika incidenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara