Policajci maltretirali i srušili invalida u kolicima

24-GODIŠNJEG invalida u kolicima zbog sudjelovanja u lakšoj prometnoj nesreći interventni policajci su srušili iz kolica, a njegovom bratu nisu dopustili da ga podigne. Potreseni Tomislav Habjanec kasnije se pomokrio u hlače jer mu policajci nisu dopustili da ode do stana.

Braća Habjanec prošlog vikenda vraćala su se s rođendanske proslave te su zbog skliske ceste udarili u prometni znak na Knežiji, na križanju Albaharijeve i Ulice Tina Ujevića. U tom trenutku slučajno je naišla specijalna policija koja ih je počela ispitivati.

Invalid Tomislav Habjanc koji je bio suvozač u razbijenom automobilu zamolio je interventne policajce da ga puste da se ode u 500 metara udaljen stan pomokriti, no oni su to odbili. Tada je Tomislav svojevoljno krenuo prema kući jer više nije mogao izdržati, u čemu ga je spriječio jedan od policajaca.

"Jedan od njih, koji je bio u civilu, stavio mi je nogu pod kotač i potegnuo me unatrag, pri čemu sam izgubio ravnotežu i ispao iz kolica. Najstrašnije je bilo što nisu dali mom bratu da me podigne, a da ne govorim kako mi je bilo kada sam se na kraju pomokrio u hlače" - prisjetio se Tomislav ponižavanja u razgovoru za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislavov brat Tihomir kaže da su tražili broj značke tog policajca, ali da nitko nije želio otkriti njegov identitet. Dodaje da su se policajci prema njima ponašali kao prema najvećim kriminalcima, te se pita što je njegov brat kriv za prometnu nesreću koju je on skrivio.

Prometni policajci koji su stigli kasnije bili su korektni te su zbog Tomislavovog pada pozvali Hitnu Pomoć.

U Zagrebačkoj policiji nisu željeli komentirati slučaj, ali su potvrdili da Odjel za zakonito postupanje provjerava tvrdnje braće Habjanec.

Foto: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara