Policajci pretukli i satima maltretirali nedužne mladiće

Policajci pretukli i satima maltretirali nedužne mladiće

VINKOVAČKI policajci nekoliko su sati maltretirali dvojicu Osječana zbog sumnje da su opljačkali majku njihovog kolege. Nakon što se ispostavilo da mladići nemaju veze s razbojstvom policajci im se nisu ni ispričali.

Naime, prošlog petka 28-godišnjaci Nikola Užarević i Marijan Budimir, privatnim poslom uputili su se u Vinkovce, gdje su, ni krivi ni dužni, završili u Policijskoj postaji Vinkovci.

“U petak oko 18 sati u Akšamićevoj ulici u Vinkovcima Marijan i ja stajali smo kraj njegova parkiranog auta kada je prišao policajac u odori i zatražio osobne isprave. Morali smo izvaditi sve stvari iz džepova, a potom je drugi policajac u civilu motorolom pozvao pomoć. Na naše upite što se događa, odgovarali su samo: Sve ćete vidjeti. Ubrzo su došla dva civilna automobila, Ford Focus i neki Hyundai, iz kojeg su izišla tri čovjeka.” - prepričao je Užarević što se dogodilo i kako je sve započelo.

“Jedan od njih, navodno inspektor za droge, i njegov kolega iz drugog automobila ugurali su nas na stražnje sjedalo Forda. Inspekor je vozio, a suvozač nas je cijelim putem do policijske postaje šamarao i udarao šakama.” - dodao je Užarević, prenosi Jutarnji list.

Nakon što su stigli u policijsku postaju mladići su odvedeni u različite prostorije gdje su ih zasebno ispitavali po principu “loš policajac – dobar policajac” - prvo je bilo udaranja i bacanja u ormare loših policajaca, a zatom su slijedila uvjeravanja dobrog policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada su mladiće doveli u istu prostoriju jedan inspektor im je pokazao fotorobot pljačkaša koji je sličio Marijanu Budimiru, što je bio razlog policijske torture.

Mladići su pušteni oko 10 sati navečer, kada su policajci shvatili da zaista nemaju nikakve veze s razbojstvom koje se dogodilo u kući majke inspektora za droge koje je također sudjelovao u zlostavljanju, a prema tvrdnjama Osječana on je bio najgrublji, čak je Budimiru zaprijetio službenim pištoljem.

“Dvojica policajca koja nisu sudjelovala u ispitivanju odvela su nas u kafić prekoputa i pokušali opravdati torturu riječima poput razumite nas i što biste vi napravili na našem mjestu. Ne možemo to razumjeti jer to nije bilo privođenje, nego otmica na ulici i zlostavljanje.” - izjavio je Budimir, prenosi Jutarnji.

Užareviću i Budimiru u traumi ambulante Kliničke bolnice Osijek utvrđene su brojne, ali ne baš vidljive ozljede. Obojici su natučene lopatice, Užarević osjeća bolove u koljenu i butini, a Budimiru je razbijena arkada i uši su mu iznutra poplavile.

Užarević i Budimir zlostavljanje su iste noći prijavili u II. Policijskoj postaji Osijek, a PU vukovarsko-srijemska tek je jučer pokrenula internu istragu.

Unutarnja kontrola MUP-a provjerava premlaćivanje dvojice mladića u vinkovačkoj policiji

MUP je danas u Vinkovce uputio djelatnike unutarnje kontrole koji bi trebali utvrditi je su li tamošnji policajci prošlog tjedna brutalno pretukli dvojicu osječkih mladića, Marijana Budimira i Nikolu Užarevića, potpredsjednika SDP-ovog Foruma mladih u Osijeku.

"Djelatnici unutarnje kontrole upućeni su u Vinkovce i dok ne završi kontrola ne možemo komentirati ovaj slučaj", kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić izjavio je kako su izvještaj o tom događaju dobili od osječke policije tek jučer. On je najavio da će "ispitati sve navode, a nakon toga izvijestiti javnost o onome što su poduzeli".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara