Policajci u BiH pretukli novinara zato što je pomagao članu uprave košarkaškog kluba

Policajci u BiH pretukli novinara zato što je pomagao članu uprave košarkaškog kluba

Tekst: I.Kri.
Foto: Brcko.info

NOVINARA zeničkog dopisništva kakanjske televizije IC, 34-godišnjeg Osmana Drinu napala su, ozlijedila te privela četiri policajca u Zenici.

Incident se dogodio nakon košarkaške utakmice Ženske lige BiH Čelik-Željezničar, a novinar je samo pomagao članu Uprave Ženskog košarkaškog kluba Čelik Senaidu Mujezinoviću kojega su policajci pregledavali ispred klupskih prostorija. Drina je policajcima pokušavao objasniti da Mujezinović nije nezadovoljni navijač, nego član Uprave te da ga ne bi trebali pregledavati s rukama na zidu, pišu BiH mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Novinara nastavili maltretirati i u postaji

No, plavci su bili neumoljivi te su nakon pretresa Mujezinovića rekli da će novinar i on dobiti prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. Drina objašnjava da je policajcima rekao da je novinar i da ima akreditaciju, no oni su rekli da ih baš briga za akreditaciju te su ga bacili na pod i vezali. Novinar je jednom od snimatelja rekao da snimi što mu rade, na što su policajci još više "poludjeli" te su mu rekli da će "dobiti svoje" u postaji.

Tamo se nastavilo maltretiranje te su policajci od Drine tražili da potpiše izjavu kako je izašao bez vidljivih ozljeda, iako su mu trojica plavaca "zavrtali" ruku. Kao epilog cijelog događaja, novinar je u Hitnoj pomoći dobio nalaz da mu je nagnječena i istegnuto tkivo, a tjedan dana će nositi langetu. BiH policija će o događaju provest istragu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara