Policija deblokirala ulaz u `Croatia bus`

Policija deblokirala ulaz u `Croatia bus`
POLICIJA je na temelju sudskog naloga danas iza 11 sati deblokirala ulaz u ´Croatia bus´, koji je četrdesetak nezadovoljnih radnika blokiralo više od mjesec dana.

Prosvjednici su mirno dozvolili uklanjanje dvaju autobusa s glavnog ulaza, a provedbu sudskog naloga osiguralo je stotinjak policajaca.

Nezadovoljni radnici, koji optužuju upravu i bivšeg direktora Leona Sulića za niz nezakonitih radnji, traže procesuiranje navodnih malverzacija te smjenu sadašnje uprave i imenovanje nove.

Prosvjednici su bez otpora omogućili izvođenje osam autobusa iz kruga tvrtke i mehaničarske radionice, ali su se usprotivili deblokadi praonice u kojoj je bila zapriječena većina od ukupno 33 autobusa.

Policija je privela dvojicu prosvjednika koji su se opirali deblokadi praonice, nakon čega je iz kruga tvrtke izvedeno ukupno 25 autobusa.

Predsjednik Novoga sindikata Mario Iveković optužio je sudskog izvršitelja Dragutina Šapirova za prekoračenje ovlasti jer je dozvolio deblokiranje autobusa iz praonice, iako to nije bilo navedeno u sudskom nalogu.

Šapirov je odbio optužbu ustvrdivši da je postupio po sudskom nalogu, no nije odgovorio na upit je li naložena i deblokada autobusa zapriječenih u praonici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdesetak prosvjednika blokiralo je 5. studenoga ´Croatia bus´ tražeći imenovanje nove uprave koja će voditi tvrtku do završetka sudskih postupaka koji se zbog navodnih malverzacija vode protiv bivšeg direktora Leona Sulića.

Također traže da se Suliću i njegovoj obitelji zabrani raspolaganje nezakonito stečenim dionicama.

Oni optužuju Sulića za poslovanje na crno, utaju poreza, iznošenje 60 milijuna maraka iz tvrtke i nezakonito preuzimanje njihovih dionica, kao i podizanja kredita u osobne svrhe.

Iveković također tvrdi da je njemačko pravosuđe pokrenulo postupak protiv Sulića jer su autobusi ´Croatia busa´ vozili po Njemačkoj s lažnim registracijskim oznakama i krivotvorenim dokumentima.

Uprava i Sulić odbacuju sve optužbe, tvrdeći da je većina zaposlenih zadovoljna stanjem u tvrtki, a zbog manje skupine ´pobunjenika´, koji su nelegalno blokirali tvrtku, ´Croatia bus´ trpi ogromne gubitke.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara