Policija imenovala bombaše iz Bombaja

Policija imenovala bombaše iz Bombaja

INDIJSKA policija je objavila imena i fotografije Sayyada Zabiuddina i Zulfeqara Fayyaza, osumnjičenih za bombaške napade na vlakove u kojima je poginulo 186 ljudi, a oko 800 ih je ranjeno. Navodni napadači su mladi ljudi sa bradama, ali nikakvi detalji o njima ili njihovoj nacionalnosti nisu objavljeni.

Nijedna teroristička skupina još nije preuzela odgovornost za napade, ali američki dužnosnici sumnjiče dvije islamističke terorističke grupe koje djeluju na teritoriju Kašmira.

Najviše uhićenja je izvršeno tijekom noći u Malwaniju, predgrađu Bombaja, a zapovjednik policije u gradu kaže da su među uhićenima poznati razbojnici i izgrednici, koji bi mogli imati informacije o teroristima.

Lokalne televizije također javljaju da su mnogi od uhićenih odvedeni iz hotela i pansiona u indijskom financijskom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Satni mehanizmi skriveni u kemijskim olovkama prinađeni su na tri od sedam mjesta na kojima su bombe eksplodirale, pretpostavlja se da su detonirali bombe napravljene od RDX-a, jednog od najrazornijih vojih eksploziva, a istražitelji su napravili fotorobote tri osumnjičenika viđena na mjestima eksplozija.

Predstavnici policije kažu kako se čini da su sve bombe postavljene na vlakove koji su napuštali istu stanicu u Bombaju.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara