Policija ispitala Hajdukovce u vezi Pokrovčeva ubojstva

JOŠ UVIJEK se nije slegla prašina oko ubojstva nogometnog menadžera i kamatara Dine Pokrovca tako da policija i dalje traga za počiniteljom zločina koji je potresao nogometnu i širu javnost.

Egzekucija je izvršena još 9. lipnja, te su vjerojatnosti da se pronađe i kazni odgovorna osoba (ili osobe) sve manje.

Jedini način za približavanje ubojici leži u otkrivanju i istrazi samog motiva ubojstva, a on je po svemu sudeći povezan s aktivnostima nogometne mafije.

Upravo zbog toga je policija na obavijesne razgovore u ponedjeljak pozvala splitske sportske reportere, bivše i sadašnje Hajdukove igrače, trenere i ostale čelnike.

Tema tih razgovora bio je Pokrovčev odnos s Hajdukom, ali i veze s dužnosnicima splitskog kluba, kako se navodi i u Vjesniku.

Od posebne su važnosti bila i pitanja oko Pokrovčeve uloge kod transferiranja igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča počinje još 2002. godine, kada se Pokrovac približio Hajduku dovevši Almira Turkovića, ali prema najnovijim informacijama, učinio je to u svojstvu prijatelja.

Potom je uslijedio transfer Petra Krpana iz Zagreba u Hajduk, a nastavak poslova odnosio se na Carevića, Andrića i Neretljaka, koji su redom bili pod Pokrovčevom skrbi.

Najunosniji pothvat nosi ime Niko Kranjčar, kojem je Dino pomogao da Dinamov dres zamijeni Hajdukovim.

Čini se kako je Pokrovac u Splitu imao dosta veza, poslova i ambicija, stoga je od iznimne važnosti da se istraga proširi na sve ljude iz "splitkog đira" koji su bili povezani s kalkulacijama kontroverznog nogometnog menadžera.

Splitski sportski repoteri bit će ispitani ovog tjedna, pa se očekuje da će javnost tada biti upućenija u nerasvijetljena događanja koja nas sve još uvijek uvelike intrigiraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara