Policija istražuje slovenskog Ivicu Todorića

Foto: RTV SLO

NAJIMUĆNIJI Slovenac, tajkun iz Celja Mirko Tuš, tijekom dana je priveden u sklopu velike akcije slovenske policije u kojoj ga se sumnjiči za gospodarski kriminal. Gotovo čitav dan istražitelji su proveli u Tuševom domu, te su mu, kako javlja slovenska televizija, zaplijenili računalo i još neke stvari. Istražitelji su Tuša ispitali, ali nisu ga uhitili.

Šezdesetak krim-policajaca iz cijele Slovenije istražuje kako je Tuš, vlasnik istoimenog trgovačkog lanca, bez javnog natječaja prije nekoliko godina dobio koncesiju za mobilnu telefoniju, a uz njega su na razgovoru zadržane još četiri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska Agencija za poštu i elektronske komunikacije tada je Tušu besplatno dodijelila frekvencije za mobilnu telefoniju, najprije one za 1800 Mhz, a potom i UMTS, zbog čega bi mogao završiti iza rešetaka.

Slovenska se policija o istrazi za sada još nije službeno oglasila, ali slovenski mediji uopće ne sumnjaju da je Tuš optužen za ozbiljne korupcijske radnje. U sklopu istraga je policija tijekom dana vršila pretrese na 21 lokaciji. Pred Tuševom kućom cijeli dan su parkirani policijski automobili. Vodeći ljudi Tuševog financijskog imperija nisu željeli komentirati slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara