Policija istražuje smrt britanskog časnika u Gibraltaru

Policija istražuje u ponedjeljak smrt britanskog vojnog zapovjednika čije je tijelo pronađeno u njegovu bazenu u Gibraltaru, javili su mediji u Londonu i Madridu.

Komodora Kraljevske mornarice Davida Whitea (50) pronašao je njegov pomoćnik u subotu. Ministarstvo obrane je potvrdilo da je Whiteu bilo naređeno da se vrati u Britaniju zbog unutarnje istrage.

Novine Sun pišu da je White izvršio samoubojstvo nakon što u njegovom računalu pronađene stotine pornografskih fotografija djece.

"Policijska istraga smrti komodora Whitea se nastavlja i stoga u ovoj fazi ne možemo davati izjave", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane u Lononu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To očito nije bila prirodna smrt, ali moramo pričati nalaze obdukcije", izjavio je glavni inspektor kraljevske gibraltarske policije Eddie Yome.

Falklandski ratni veteran White bio pomoćnik direktora za mornaričke operacije u ministarstvu obrane u vrijeme kosovske krize. On je preuzeo zapovjedništvo nad britanskim snagama u Gibraltaru u svibnju 2004. White nije bio oženjen.

(Hina) xkga ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara