Policija na ispitivanje privela Roberta Mežnarića, osumnjičenog za ubojstvo Doriana Grubišića

Foto: Željko Šop / Cropix

POLICIJA je danas oko 10.30 sati na ispitivanje u ured Državnog odvjetništva u Rijeci privela uhićenog Roberta Mežnarića, 40-godišnjeg Riječanina kojeg se tereti za ubojstvo 32-godišnjeg Doriana Grubišića. U 12.30 sati osumnjičeni će biti doveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci, po nalogu nadležnog državnog odvjetništva.  

Policija je također izvijestila kako je u stanu osumnjičenog pronašla 1167 grama marihuane, te druge predmete vezane za preprodaju droge (PVC vrećice, precizna digitalna vaga, razne tablete).

Ubojstvo za koje je Mežnarić osumnjičen dogodilo se 22. prosinca u jednom masliniku na Krku, a osumnjičeni se šest dana skrivao pred policijom u stanu na Pećinama. Stan je unajmio nakon ubojstva na Krku. Nakon krvavog obračuna vratio se u Rijeku, ali ne na adresu gdje stanuje, već je unajmio stan i promijenio mobitele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list piše kako je Mežnarić prilikom uhićenja pokušao pružiti otpor, ali lako je svladan. Pozadina ubojstva navodno je posao s drogom, pa je dvojac na Krk i krenuo s namjerom da naplate pakete marihuane i heroina. Svatko u svom automobilu.

Novi list neslužbeno doznaje kako se u Malinskoj Grubišić našao s drugim čovjekom, kojem je bio dužan za već isporučenu "robu" u vrijednosti od deset tisuća eura. Istovremeno, Mežnarić je Grubišiću bio dužan isti iznos, pa osim što je Bosanac pritiskao Grubišića zbog duga, na isti je način Grubišić pritiskao Mežnarića.

Potonji je, došavši ispred jednog lokala, zamolio Grubišića da izađe te da krene s njim do jednog posuditi novac od jednog prijatelja. Naravno da prijatelj ne postoji, Mežnarić je Grubišića doveo do maslinika u Strilčićima i krvavo se obračunao s njime. Svoj automobil ostavio je na Krku i do Rijeke se prevezao Grubišićevim Audijem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara