Policija očekuje da će se redari koji su premlatili specijalce sami javiti

Policija očekuje da će se redari koji su premlatili specijalce sami javiti

"NEMAMO posebna postupanja sa objektima u kojima se sluša narodna glazba. Jednostavno, dogodio se niz nesretnih slučajnosti, a u ovu posljednju su se uklopili i naši dečki." - izjavio je za Index operativni analitičar zagrebačke policije  Davor Tor povodom vala nasilja koji je pogodio okupljališta ljubitelja turbo folka.

Tor odlučno negira da se radi o mjestima koja magnetski privlače ljude sklonije potezanju šake i "utoke" i sve nemile događaje koji su se posljednjih subota događali u Pashi, Ludnici, Fontani, Bel Amiju pripisuje slučajnosti i popularnosti koju turbo folk uživa među masama u glavnom gradu.

"Sa narodnjačkim klubovima je ista je stvar kao sa kladionicama i mjenjačnicama; zašto prije nekoliko godina nije bilo pljački njihovih poslovnica - zato što ih nije bilo! Takva je situacija i sa tim klubovima; sve ih se više otvara i puno ih ljudi posjećuje pa je samim tim veća mogućnost nemilih događaja." - pojasnio je Tor vezu između "cajke" i pucaljke.

Posljednji incident u klubu Bel Ami u Lučkom privukao je najveću pažnju javnosti. U velikoj tuči koja je izbila između redara i policijskih specijalaca bilo je teško ozlijeđenih, a korištene su i bejzbol palice.

"Redare još ne možemo naći, ali smo im na tragu. Strasti su se smirile i očekujemo da se sami jave. Utvrđujemo odgovornost specijalaca koji su sudjelovali u tučnjavi. Zamjenik načelnika Novak je to osobno preuzeo." - izjavio je Tor i ujedno odbacio mogućnost podizanja tjeralica protiv redara koje se sumnjiči da su teško ozlijedili specijalce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je suradnju građana, zahvaljujući čijim dojavama su policajci otkrili sudionike incidenata u posljednja četiri slučaja.

Naglasio je da policija već provodi "pojačane mjere" na mjestima na kojima se češće događaju incidenti, što u prijevodu znači da se tim mjestima učestalije provozaju policijske patrole.

Zvonko Alač

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara