Policija osigurava javni red na gradilištu autoceste kod Vrbovskog

NA DIJELU gradilišta autoceste Rijeka-Zagreb u blizini Vrbovskog nalazi se policija da se ne bi remetio javni red i mir zbog mogućeg sukoba mještanina i izvođača radova, doznaje se danas iz operativnog dežurstva primorsko-goranske Policijske uprave.

Policija se na gradilištu nalazi od jučer popodne kad su se fizički sukobili radnik tvrtke Viadukt - Hrvatske ceste, koja gradi dionicu autoceste od Vrbovskog do Bosiljeva, i član Jahačkog društva "Vrbovsko" koji je obilazio konje na obližnjoj farmi.

Igor Martinović iz Pravne službe Autoceste Rijeka - Zagreb kazao je u telefonskoj izjavi za Hinu da su radovi na tom dijelu autoceste prekinuti prije tridesetak dana jer ih svojom nazočnošću sprječava uzgajivač i vlasnik farme s 40-ak rasnih konja Damir Voloder. Da bi zapriječio pokretanje građevnih strojeva, Voloder od jučer ujutro stalno boravi na gradilištu, dodao je Martinović.

Martinović kaže da je riječ o zemljištu koje je Voloder prodao državi prije pet godina i gdje se radovi izvode na osnovi valjane građevne dozvole, međutim, Voloder smatra da buka koju stvaraju strojevi i miniranje zemljišta šteti, uznemiruje i ometa normalan život konja te da bi mu poduzeće Autocesta Rijeka - Zagreb trebalo isplatiti i milijun kuna naknade za premještanje konja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Autoceste jučer su pozvali zaštitare koji su trebali osigurati nastavak radova i Voloderu zapriječiti ulazak na gradilište. Budući da su zaštitari Volodera zatekli na gradilištu, to nisu mogli učiniti bez sudske odluke.

Martinović je naveo da je poduzeće Autocesta Rijeka - Zagreb podnijelo sudski zahtjev za zaštitu posjeda i uklanjanje Volodera s gradilišta te da odluku očekuje do kraja tjedna.

Dodao je da svaki dan kašnjenja radova tvrtku stoji oko 19.000 kuna, naglasivši da će, utvrdi li se šteta za konje, Voloderu biti isplaćen novac. Po njegovim riječima Voloder do sada nije prihvatio nijednog vještaka kojeg je predložila Autocesta.

Martinović je potvrdio da se danas na gradilištu pokraj farme konja nalazi policija, zaštitari, radnici i Voloder, od kojeg Hina nije do večeras uspjela dobiti telefonsku izjavu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara