Policija otkrila mlade razbojnike nakon što se jedan slomio i ispričao opljačkanom vlasniku mjenjačnice

Tekst: Dragan Miljuš

SPLITSKA policija riješila je nakon nešto više od dvije godine slučaj pljačke Ivana Miljka, vlasnika mjenjačnice Ivan MV. Priveli su trojicu momaka dobi od 20 do 21 godinu. Kad su se upustili u napad na Miljka, jedan je bio maloljetan!

Reketarile ih starije kolege strašeći ih policijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ih je pokupila nakon što se jedan od njih slomio i priznao vlasniku mjenjačnice što su napravili. Imali su, naime, problema sa starijim kriminalcima u svojoj četvrti, ozloglašenim Brdima. Miljka su napali pred kućnim pragom u Kupreškoj ulici, udarili kamenom u glavu, priprijetili mu pištoljem i dobro ga iscipelarili... Pokupili su torbu sa 250 tisuća kuna. Pothvat nije ostao dugo skriven.

Za bogatu lovinu mladih pljačkaša doznale su i njihove starije kolege pa su ih mjesecima reketarili da ih ne prijave policiji.

Policija je pretražila i njihove stanove te su kod 20-godišnjeg Marija B. pronašli i odjeću koju je nosio prilikom napada na Miljka. Jedan od osumnjičenika, 20-godišnji Filip Ž. susjed je vlasnika mjenjačnice, živi svega 30-ak metara dalje pa su bili dobro upućeni u njegovo kretanje. Treći prijavljeni, 21-godišnji Antonio D. i Filip Ž. dovode se u vezu s još tri teške krađe, koje su počinili sa 20-godišnjim Anelom H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara