Policija potvrdila da je Margetić bio zatočen

Policija potvrdila da je Margetić bio zatočen
ZAGREBAČKA policija potvrdila je večeras da je glavni urednik Novog hrvatskog slova Domagoj Margetić (30) protekla dva dana bio zatočen od strane nepoznatih osoba koje su ga jutros pustile na slobodu.

"Nije riječ o klasičnoj otmici jer počinitelji od žrtve nisu ništa tražili niti su Margetiću prijetili. Stoga, policija provodi kriminalističku obradu protiv nepoznatih počinitelja zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode", kazala je večeras Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Vulama je rekla da je Margetić danas iza podneva sam došao u policiju i prijavio da je protekla dva dana bio zatočen. U policiji na obavijesnom razgovoru ostao je do iza 20 sati, nakon čega je pušten kući.

"Nije ozlijeđen, niti se žalio na zlostavljanje, a izjavio da ne zna zbog čega i gdje je bio zatočen", kazala je Vulama.

Policijska glasnogovornica nije željela govoriti o detaljima razgovora s Margetićem, a najavila je da će više riječi o ovom slučaju biti sutra na redovitoj konferenciji za novinare zagrebačke policije. Na upit koliko osoba je Margetića zatočilo, gdje su ga presreli te kada i gdje je pušten također večeras nije željela govoriti. Kazala je samo da Margetić nije zatražio policijsku zaštitu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Margetićev nestanak sinoć je oko 22 sata u policijskoj postaji Medveščak prijavila njegova obitelj. Policija je potom utvrdila da je zadnji put viđen 17. prosinca, od kada se više nije javljao obitelji. Za nestalim Margetićem organizirana je potraga na razini svih policijskih uprava, no on se sam danas iza podneva javio policiji.

Muškarac koji se predstavio kao Domagoj Margetić oko 13 sati nazvao je Hinu i rekao da ide u 5. policijsku postaju. Ustvrdio je kako su ga "jutros oko 5 sati pustili nepoznati muškarci", koji su ga, kako je rekao, "od petka držali zatočenog".

Tjednik Novo Hrvatsko slovo jučer je, pak, priopćilo da je Margetić uhićen i odveden u nepoznatom smjeru te da je zadnjih nekoliko dana bio pod stalnim policijskim nadzorom. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun to je odmah opovrgnuo.

Mehun je rekao da je policija prije 20-ak dana Margetiću uputila poziv za obavijesni razgovor na temelju naloga Državnog odvjetništva, a na zahtjev Haškoga suda, koji je Margetiću početkom prosinca naložio da prestane objavljivati izjave i svjedočenja zaštićenih svjedoka u tjedniku Hrvatsko slovo. Mehun je dodao da se Margetić tom obavijesnom razgovoru nije odazvao te da policija nakon toga nije poduzimala nikakve radnje protiv njega, niti je dobila ikakav drugi nalog od Državnog odvjetništva.

Domagoj Margetić je s mjesta glavnog urednika Hrvatskog slova smijenjen u rujnu ove godine, nakon čega je pokrenuo tjednik Novo hrvatsko slovo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara