Policija poziva Zagrepčane da ne žure s novim osobnim iskaznicama

ZAGREBAČKA policija danas je ponovno pozvala Zagrepčane da ne žure s podnošenjem zahtjeva za izdavanje nove osobne iskaznice kako se pred policijskim postajama ne bi stvarale nepotrebne gužve kakve su jučer zabilježene pred sjedištem PU zagrebačke.

Načelnik Sektora za upravne, inspekcijske i poslove civilne zaštite PU zagrebačke Tomislav Hodak na konferenciji za novinare je rekao da je jučer u sjedište zagrebačke policije u Petrinjskoj ulici podneseno čak 715 zahtjeva za izdavanje nove osobne iskaznice.

´Bez obzira na naše apele, jako velik broj građana bez posebnog razloga dolaze pred postaju sa zahtjevom, zbog čega ih ponovno pozivamo da ne žure jer stare iskaznice vrijede do roka koji je na njima naznačen´, istaknuo je Hodak.

Napomenuo je da građani na čijim je iskaznicama istekao rok važenja mogu do podnošenja zahtjeva koristiti i druge dokumente kojima mogu dokazati identitet.

´Problem je vjerojatno u tome što su brojni građani kalkulirali i nisu na vrijeme podnijeli zahtjev nego čekali da na snagu stupi novi Zakon o osobnoj iskaznici´, smatra Hodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagrebačka policija, tvrdi, građanima koji stoje u redu u Petrinjskoj ulici pomaže na način da im dijeli obrasce i kratke brošure potrebne za izdavanje osobne iskaznice.

Također, dodao je, na govornom automatu (4563-601) mogu se dobiti informacije o izrađenim osobnim iskaznicama koje su zaprimljene određenog datuma, a isti podatak mogu naći i na web stranicama PU zagrebačke (www.pu-zg.mup.hr).

Na novinarski upit kada se očekuju prve nove iskaznice, Hodak je kazao da ne može točno odgovoriti, ali sigurno ranije od zakonom predviđenog roka od mjesec dana.

Izvijestio je da bi u Zagrebu oko 18.000 građana do kraja siječnja trebalo podnijeti zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara