Policija pretražila kuću Joška Podbevšeka

Policija pretražila kuću Joška Podbevšeka

DJELATNICI policije u srijedu su ujutro pretražili obiteljsku kuću donedavnog ravnatelja POA-e Joška Podbevšeka, navodno u potrazi za oružjem kojim je njegov brat Petar zaprijetio svom susjedu.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun kazao je kako pretraga Podbevšekove obiteljske kuće na Korčuli nema veze s bivšim ravnateljem POA-e.

Petar Podbvešek od ranije je poznat javnosti po incidentu koji se dogodio 15. kolovoza, kad je kao zaštitar pretukao 22-godišnjaka ispred disko kluba Gaudi na Korčuli.

Večernji list piše kako je Petar Podbevšek prije desetak dana ponovo sudjelovao u tučnjavi, uz prijetnje ubojstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov brat Joško smijenjen je s mjesta ravnatelja Protuobavještajne agencije nakon afere koja je tjednima tresla Hrvatsku.

Tada je utvrđeno da je pod njegovim ravnateljstvom POA nezakonito postupila prema novinarki Heleni Puljiz, a tjednik Nacional objavio je dokumente koji su pokazivali da je i sam predsjednik Mesić bio predmet POA-ine obrade.

Ivo Sanader je pristao potpisati Podbevšekovu smjenu, a na upražnjeno mjesto postavljen je Tomislav Karamarko. Joško Podbevšek od tada je na burzi rada, te se preselio na Korčulu, u kuću svojih roditelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara