Policija privela Rajha i Margetića na obavijesni razgovor

Policija privela Rajha i Margetića na obavijesni razgovor
U POLICIJSKOJ upravi zagrebačkoj potvrđeno je da su predsjednički kandidat Miroslav Rajh i novinar Domagoj Margetić privedeni na obavijesni razgovor i prekršajnu obradu zbog prekršaja koje su počinili u utorak i srijedu.

Riječ je o neprijavljivanju javnog skupa i okupljanja, prekršaja javnog reda i mira i sigurnosti prometa na cestama, navode u policiji.

"Zbog tih prekršaja policija je danas u nekoliko navrata pokušavala s njima (Rajhom i Margetićem) stupiti u kontakt, i uručiti im službeni poziv za obavijesni razgovor", izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Gordana Vulama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rajhu je, kaže Vulama, bio uručen poziv, ali se nije odazvao, dok je Margetića policija tražila u više navrata, ostavljala poruke i pokušala s njime kontaktirati, no bez uspjeha.

Glasnogovornica PU zagrebačke također je rekla kako su Miroslava Rajha i Domagoja Margetića, koji su večeras u 19,40 sati bili na Trgu bana Jelačića, tri policijska službenika kriminalističke policije dovela u Prvu policijsku postaju na obavijesni razgovor i prekršajnu obradu, a da će se detaljnije informacije o tome znati kad završi prekršajna obrada.

Dodala je da će o tome policija izvijestiti sutra na konferenciji za novinare.

Inače, zagrebačka policija najavila je da će prekršajno prijaviti Rajha i Margetića zbog neprijavljivanja sinoćnjeg prosvjednog skupa na Trgu bana Jelačića, na kojem je 200-tinjak građana tražilo poništenje predsjedničkih izbora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara