Policija privela ubojicu Gojka Vujčića, trojica osumnjičenih još u bijegu

SPLITSKO-DALMATINSKA policijska uprava je pronašla osobu za koju se sumnja da je prošlog tjedna ubila 54-godišnjeg Makaranina Gojka Vujčića. Iako će službeno policijsko priopćenje o uhićenju biti tek objavljeno, Index neslužbeno doznaje da je riječ o 29-godišnjem M.N. iz Makarske.

Kako neslužbeno doznajemo iz dobro obaviještenih izvora iz Makarske, policija je M.N. uhitila još prije dva dana i prebacila ga u Split, a danas bi službeno trebalo biti objavljeno njegovo uhićenje.

Riječ je o muškarcu koji je pokojnog Vujčića otprije poznavao, a po Makarskoj se priča da je pokojni Vujčić 29-godišnjem osumnjičeniku bio nedavno gost na svadbi.

29-godišnjak je vlasnik jedne makarske mjenjačnice, a dolazi iz imućne obitelji koja radi s nekretninama.

Policija je u sklopu kriminalističke istrage obavila i detaljnu kontrolu M.N.-ovog vozila, a ispitani su i brojni svjedoci.

Podsjetimo, prošlog tjedna je na plaži u Dračevicama kod Tučepa pronađeno mrtvo tijelo 54-godišnjeg Vujčića. Na tijelu su pronađene tri ustrijelne rane nastale pucnjevima iz vatrenog oružja.

Naknadno je utvrđeno da se radilo o pištolju manjeg kalibra, vjerojatno 6,35 mm, čiji meci nisu odmah po ispaljivanju usmrtili Vujčića.

Tragovi na mjestu ubojstva upućivali su na to da je Vujčić preživio pucnjeve jer su na stijenama, nedaleko gdje je pronađeno njegovo mrtvo tijelo, bili vidljivi tragovi krvi, što je upućivalo na to da je on nakon pucnjave i pada u 11 metara duboku provaliju još bio živ.

Kako je za Index izjavila glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, osim 29-godišnjaka osumnjičenog za teško ubojstvo iz koristoljublja, policija traga za još tri osumnjičene osobe. Sumnja se da se osumnjičenici nalaze u jednoj od susjednih nam zemalja, stoga će splitska policija uspostaviti kontakt s njihovim ministarstvima vanjskih poslova.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Odjela kriminalističke policije Petar Bradarić kazao je kako je na temelju kriminalističke obrade i prikupljenih materijalnih dokaza utvrđena osnovana sumnja da su to kažnjivo djelo počinili M. N. (neslužbeno Mišo Nikolić) zajedno s F. Z., državljaninom BiH s područja Republike Srpske, te s još dvije nepoznate mlađe osobe, najvjerojatnije državljanima BiH ili SCG.

Ostala su trojica osumnjičenika u bijegu i radi njihova pronalaženja uspostavit će se međunarodna policijska suradnja sa susjednim zemljama na čijem se području nalaze prema saznanjima kojima se za sada raspolaže, kazao je načelnik PU splitsko-dalmatinske Ivan Merćep.

Motiv je ubojstva, kako se pretpostavlja, koristoljublje, budući da je ubijeni sa sobom uvijek imao veću količinu novca koji nije pronađen, pa se pretpostavlja da su ga osumnjičeni uzeli.

Policija je utvrdila i kako je prvoosumnjičeni posjedovao pištolj kakvim je Vujčić ubijen, a koji nije pronađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čahure pronađene na mjestu ubojstva i na jednom drugom mjestu poslane su zajedno s ostalim materijalnim dokazima na vještačenje. Zaplijenjen je i jedan plinski pištolj pronađen u stanu M. N.

Tijelo 54-godišnjeg Gojka Vujčića pronađeno je 22. studenoga ujutro na plaži Garma kod Podgore. Usmrćen je vatrenim oružjem nakon čega je dovučen do litice iznad plaže i bačen na pješčano-kameniti plato gdje mu je svučena odjeća i bačena u more.

Gojko Vujćić bio je vlasnik mjenjačnice u Makarskoj, a bavio se i posuđivanjem novca, tzv. kamatarenjem, no u policiji nisu željeli odgovoriti je li motiv ubojstva povezan s nekakvim dugom ili nedavnim razbojstvom u njegovoj mjenjačnici za koje počinitelji nisu još otkriveni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara