Policija provjerava je li ugledni psihijatar Kramarić maltretirao suprugu

Policija provjerava je li ugledni psihijatar Kramarić maltretirao suprugu
ZAGREBAČKA policija provjerava tvrdnje da je donedavni šef Centra za krizna stanja KBCa Zagreb Milivoj Kramarić fizički i psihički maltretirao suprugu.

"Nakon objave članka u Jutarnjem listu u kojem Radojka Kramarić optužuje supruga Milivoja da ju je više godina maltretirao, policija je po službenoj dužnosti počela ispitivati osnovanost tih tvrdnji", potvrdila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

"Jutarnji list" je u broju od nedjelje objavio razgovor s Radojkom Kramarić koja je ustvrdila da su ona i njezino dvoje djece 12 godina bili žrtve sustavnog fizičkog i psihičkog maltretiranja njezina supruga Milivoja Kramarića, uglednog psihijatra i predsjednika Gradskog vijeća Vrbovca.

Kramarić je u izjavi "Jutarnjem listu" odbacio optužbe ustvrdivši da je njegova supruga, od koje se upravo razvodi, "iracionalno rastrošna".

Na optužbu za fizičko kažnjavanje djece Kramarić je odgovorio protupitanjem: "Zar mislite da je idealan roditelj onaj koji nikada ne udari dijete".

Glasnogovornica zagrebačke policije rekla je da dosad nije zaprimljena nikakva prijava protiv Kramarića, niti je njegova supruga ikad od policije tražila pomoć i žalila se na maltretiranje.

"Jedina policijska intervencija vezana uz supružnike Kramarić bila je 2001. u njihovoj kući u Vrbovcu kada su se sukobili oko nekih slika", kazala je Vulama.

Dodala je da optužbe o maltretiranju provjerava Odjel općeg kriminaliteta zagrebačke policije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić je u ponedjeljak smijenjen s dužnosti šefa Centra za krizna stanja KBC-a Zagreb i postavljen na mjesto odjelnog liječnika.

Predstojnik Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb Ljubomir Hotujac izjavio je medijima da je Kramarić smijenjen jer je zlorabio svoje radno mjesto i u prostorijama klinike primao novinare kojima je iznosio svoje privatne probleme.

Osim toga, Kramariću je zamjerena i izjava novinaru da je lani zaradio 750.000 kuna bruto jer je time naštetio svim liječnicima koji su početkom godine štrajkali tražeći povećanje plaća.

Predsjedništvo SDP-a, čiji je Kramarić član, osudilo je danas njegove izjave ističući da su one u suprotnosti s programskim odrednicama SDP-a.

Predsjedništvo od Gradske organizacije SDP-a Vrbovca traži hitno utvrđivanje činjenica i u slučaju potvrde optužbi protiv Kramarića poduzimanje mjera predviđenih Statutom, odnosno isključivanje iz stranke, kaže se u priopćenju SDP-a.

Ministarstvo zdravstva nije zaprimilo nikakvu pritužbu protiv Kramarića, niti je mjerodavno reagirati u takvim slučajevima, ističu u ministarstvu.

Trebala bi reagirati Hrvatska liječnička komora koja je zadužena za brigu o etičkom ponašanju svojih članova, tvrdi Ministarstvo zdravstva.

No, tajnik Komore Nedjeljko Ivančević kaže da njihovo Povjerenstvo za etiku i deontologiju u pravilu reagira na prijave iz Ministarstva zdravstva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara