Policija: Ravnatelj škole zaposlenje uvjetovao intimnim odnosima

PRIVREMENI ravnatelj Osnovne škole u Ivanić Gradu osumnjičen je za kazneno djelo zlostavljanja u obavljanju službe ili javne ovlasti jer je od dviju kandidatkinja kao uvjet za zaposlenje na mjesto školskog defektologa tražio da s njim stupe u intimni odnos, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija nije otkrila identitet 39-godišnjeg osumnjičenika niti u kojoj od dviju ivanićgradskih osnovnih škola radi kao privremeni ravnatelj.

On je za potrebe škole u listopadu ove godine raspisao natječaj za prijam defektologa u stalni radni odnos. Na natječaj su se među ostalim kandidatkinjama javile i dvije žene u dobi od 26 i 28 godina. Nakon što je primio njihove molbe, ravnatelj ih je u razdoblju od 9. do 29. listopada u više navrata zvao telefonom i od njih tražio da stupe s njim u intimni odnos. Za uzvrat im je obećavao zaposlenje. Obje žene su slučaj prijavile i protiv privremenog ravnatelja podnijele kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu Ivanić Grad.

Na zahtjev tužiteljstva policija je provela kriminalističku obradu i utvrdila da postoji osnovana sumnja da je privremeni ravnatelj počinio kažnjivo djelo zlostavljanja u obavljanju službe ili javne ovlasti.

Prema Kaznenom zakonu službena osoba koja u obavljanju službe ili javne ovlasti drugog zlostavi, uvrijedi ili uopće prema njemu postupa na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo kaznit će se zatvorom od tri mjeseca do tri godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara