Policija razgovarala s Vesnom Bosanac zbog srpske kaznene prijave za ratni zločin

Foto: Dragan Matić/Cropix

POLICIJA je obavila obavijesni razgovor s ravnateljicom vukovarske bolnice Vesnom Bosanac zbog kaznene prijave iz Srbije koja je optužuje za navodni ratni zločin.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec je za Index potvrdio da je policija na zahtjev Državnog odvjetništva s Vesnom Bosanac obavila obavijesni razgovor.

Vesna Bosanac je brojnim medijima danas potvrdila da je razgovarala s policijom te objasnila da se radilo o navodnom nesavjesnom liječenju od strane doktora Juraja Njavre i nje same u vukovarskoj bolnici 1991. godine. Naglasila je da je cijelo bolničko osoblje u vrlo lošim uvjetima pomagalo svim ranjenicima, bez obzira na nacionalost.

Srbija: Radi se o provjeri kako se ne bi ponovio slučaj Purda

Glasnogovornik srpskog Specijalnog suda za ratne zločine Bruno Vekarić je za HTV objasnio detalje slučaja te rekao da se radi o reviziji predmeta s beogradskoga Vojnog suda iz 1992. godine, za koje je dogovoreno da će se proslijediti hrvatskom Državnom odvjetništvu na provjeru upravo kako bi se spriječilo ponavljanje slučaja Purda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U kasnije upućenom službenom priopćenju srpskog tužiteljstva navodi se kako "povodom još jedne u nizu netočnih informacija u hrvatskim medijima, Tužiteljstvo za ratne zločine Republike Srbije informira javnost da nije podiglo optužnicu protiv dr. Vesne Bosanac, ravnateljice vukovarske bolnice".

"U skladu sa strategijom revidiranja predmeta koji su preuzeti od vojnog pravosuđa, Tužiteljstvo je poduzelo preostale procesne radnje tako što je dalo nalog da se, u skladu sa sporazumom o suradnji s DORH-om, uzme izjava od jednog svjedoka u predmetu 'Vesna Bosanac', u cilju zatvaranja toga predmeta ili njegovog ustupanja DORH-u", stoji u priopćenju.

"Začuđuju netočne informacije koje unose zbrku u uspješnu regionalnu suradnju između Tužiteljstva za ratne zločine i DORH-a, poput navodnog popisa od 390 hrvatskih branitelja ili poput informacije da je Tužiteljstvo, u okviru predmeta Velebit-Maslenice, zatražilo istragu protiv najviših dužnosnika hrvatske policije", dodaje se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara