Policija saslušala 80 osoba iz nogometnih krugova

NA UBOJSTVU Dine Pokrovca angažiran je gotovo cijeli Odsjek krvnih delikata PUZ-a. Do sada je ispitano osamdesetak osoba iz krugova bliskih nogometu, te obitelji i prijatelja ubijenog. Ljudi iz podzemlja, kojem je navodno Pokrovac pripadao, policiji nisu dostupni.

Informativni razgovori nisu napravljeni s ljudima koji pripadaju podzemlju jer su uglavnom bili nedostupni. Oni se mahom nalaze u inozemstvu, te za sada nisu dostupni policiji.

Policija radi na prikupljanju informacija te se pokušavaju izraditi svi mogući scenariji, tako da u ovoj fazi postoji mnoštvo teorija, tvrdi Vjesnikov policijski izvor.

Podsjetimo, 43-godišnji Pokrovac, ubijen je sa tri hitca u glavu i prsa u subotu ujutro između 2.30 i 3.20 sati, u stubištu zgrade u kojoj je stanovao na zagrebačkoj Sigečici.

Mediji su Pokrovca povezivali sa hrvatskim podzemljem, što je on redovito demantirao. U veljači 2004. godine, kada je izgorio Pokrovčev automobil "Mercedes 500 S“, poricao je mogućnost da je požar podmetnut. Ubijeni menadžer Nike Kranjčara tvrdio je da je došlo do samozapaljenja automobila, dvadesetak minuta nakon što se dovezao njime kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tajanstvenog zapaljenja automobila Pokrovčevi susjedi na Sigečici nagađali su kako je riječ o "mafijaškim“ poslovima, odnosno obračunu zbog kockarskih dugova.

Neke od osoba, koje se u medijima spominju u kontekstu zagrebačkog podzemlja, iznenađene su ubojstvom. Ubijenog Pokrovca svi su opisali kao korektnu osobu, te tvrde da nije pripadao nekoj od skupina koje se često spominju u crnim kronikama, niti je nekomu dugovao novac. No, budući da su mnogi Pokrovcu dugovali velik novac, moguće je da se upravo u toj činjenici krije motiv za ubojstvo.

Tvrde da bi motiv naručivanja Pokrovčevog ubojstva mogao bi biti potpuno banalana stvar, međutim, napominju, kako način na koji je ubojstvo izvedeno upućuje da su ga izvršili profesionalci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara