Policija sinoć nije došla po Glavaša

DVADESETAK novinara čekalo je do 3,45 ujutro da bi vidjeli hoće li se ostvariti informacija koju im je dao Branimir Glavaš o tome da će ga u pritvor privesti izjmeđu 3 i 4 sata ujutro. To se nije dogodilo.

Nešto poslije 22 sata Glavaš je izašao na balkon te kazao novinarima kako će morati čekati do ranih jutarnjih sati.

"Prema mojim informacijama po mene će doći oko 3-4 sata ujutro." - rekao je Glavaš te dodao kako će prije nego što ga "pokupe" okupljeni novinari imati prilike "čuti ekskluzivne stvari". "Budući da je istražni postupak završen, nema više razloga za tajne" - dodao je Glavaš.

Nešto kasnije, oko 23.10 iz zgrade su izašli Glavašev sin i njegov prijatelj, podijelili okupljenim novinarima rakiju, te ostali neko vrijeme razgovarati s njima, nakon čega su se uputili natrag u stan.

Vrijeme između ponoći i tri ujutro proteklo je prilično mirno, hladno i dosadno, a jedini događaji bila su povremena paljenja svjetala u kućnom ulazu Glavaševe zgrade, nakon čega su novinari svaki put hrlili pred ulaz da vide tko će izaći. Izlazili su Glavaševi stranački kolegei uski krug prijatelja i poznanika.

U 3,45 je većina novinara odlučila napustiti mjesto događaja i nastaviti sa čekanjem od 8 sati ujutro. Ostalo je tek nekoliko njih.

Glavaš nije održao svoje obećanje o tome kako će prije nego ga pokupe održati novinsku konferenciju, ali za to ima vremena. Kad su novinari odlazili, rolete na Glavaševim prozorima bile su navučene.

Glasnogovornik osječkog suda izvijestio je predvečer kako je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku donijelo odluku o prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva za produljenjem i određivanjem pritvora sedmorici osumnjičenika u slučaju "selotejp", no ona će se obzaniti sutra.

Ako je odluka donesena, bez obzira na to što će tek sutra biti javno objavljena, Branimir Glavaš ove noći bi trebao biti pritvoren, javlja HRT.

Podsjećamo, Županijsko državno odvjetništvo danas je podiglo optužnicu protiv Branimira Glavaša i šestero drugih osumnjičenika za počinjenje ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991., poznatog kao slučaj "selotejp". Protiv svih okrivljenika predloženo je određivanje, odnosno produljenje pritvora.

A.H./J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara