Policija skidala plakate sa slikom Gotovine

U NOĆI sa srijede na četvrtaka mladići iz podmlatka Hrvatskog Bloka po Kninu su lijepili plakate sa slikom generala Ante Gotovine ispod koje je pisalo "Hrvatski heroj". Policija je njihovu akciju prekinula, a dvoje maloljetnika je privedeno u policijsku postaju.

Mladići, kojima je na majicama bio otisnut tekst s imenom generala Gotovine, požalili su se novinaru Novog lista da im je policija poskidala tristotinjak plakata sa slikom Ante Gotovine. Mladići tvrde da im je policija najprije dovikivala da skinu postavljen plakate, što oni nisu ozbiljno shvatili.

Policija ih je, kako tvrde, potom privela i nazvala oca jednog od dječaka te od njega zatražila da ide skidati plakate, ali je on to odbio.

Jučer se u Kninu mogao vidjeti tek pokoji plakat koji su mladići zalijepili. Pojedinci iz HB-a tvrde da su plakate poskidali članovi mladeži HDZ-a, a drugi pak tvrde da je to učinila policija.

Predsjednika Stjepana Mesića, koji je jučer u Kninu prisustvovao proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, novinari su zatražili komentar plakata, no on je odgovorio da o porukama plakata treba pitati onih koji su ih postavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu zabranjeno bacanje 150.000 letaka

Zagrebačka podružnica UHDDR-a jučer je namjeravala iz zraka na zagrebačke ulice baciti oko 150.000 letka sa slikom Gotovine, ali do toga  nije došlo jer im je nadležni gradski ured odbio izdati potrebno odobrenje.

U obrazloženju, kako piše Jutarnji list, stoji da bi bacanje letaka izazvalo onečišćenje površina u Gradu te da je skupljanje letaka znatno otežano.

Mladen Rogić, predsjednik UHDDR-a za Zagreb, tvrdi da je Grad namjerno otezao s odgovorom na njihov zahtjev upućen još početkom srpnja. "Negativan odgovor dobili smo tek prije tri dana kako ne bi uspjeli organizirati distribuciju letaka na drugi način", rekao je Rogić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara