Policija traga za izgrednikom koji je srušio svijeće za generala Zadru

POLICIJA još nije otkrila počinitelja koji je u srijedu oko 23,30 sati razbacao svijeće i cvijeće podno spomenpoprsja general bojnika Blage Zadre, na Trpinjskoj cesti u Vukovaru, potvrdio je danas Hini glasnogovornik vukovarskosrijemske policije, Miroslav Janić.

"Iako spomen-poprsje nije oštećeno pokušavamo pronaći počinitelja koji je, kako su nam građani dojavili, nogom razbacao svijeće i cvjeće", rekao je Janić.

Dodao je kako su do dolaska policajaca mještani, vidjevši što se dogodilo, vratili porušene svijeće u podnožje spomen-poprsja generala Blage Zadre.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je najoštrije osudilo incident u Borovu naselju, kada su, kako se navodi u priopćenju "nepoznati počinitelji porušili svijeće i razbili lampione ispred spomen biste generala Blage Zadre. Ovim incidentom povrijeđeno je dostojanstvo generala Zadre, koji je bio istinski heroj Domovinskog rata, ali i svih hrvatskih branitelja. Stoga Ministarstvo traži od nadležnih tijela brzu i učinkovitu istragu te pronalaženje i kažnjavanje počinitelja", navodi se u priopćenju Ministarstva .
Tekst se nastavlja ispod oglasa

General bojnik Blago Zadro poginuo je u obrani Vukovar od srpske agresije 16. listopada 1991. godine. Bio je zapovjednik obrane Trpinjske ceste a činom general bojnika odlikovao ga je posthumno pokojni hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Blago Zadro jedini je vukovarski branitelj s tako visokim vojnim činom.

Pokopan je na Memorijalnom groblju žrtva iz Domovinskog rata u Vukovaru, a njegovo ime danas nosi Zapovjedno-stožerna škola Oružanih snaga RH.

(Hina) xdra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara