Policija traga za kradljivcem iskaza zaštićenih haaških svjedoka

ZAGREBAČKA policija intenzivno traga za nepoznaprovalnikom koji je u subotu u noći iz odvjetničkog ureda Tomislava Jonjića ukrao 35 CDROM-ova s dokumentacijom o haaškim slučajevima Paška Ljubičića i Valentina Ćorića koje zastupa Jonjić.

"Za počiniteljem se traga, a nadamo se da će nam u tome pomoći više materijalnih tragova koje smo pronašli nakon provale u odvjetnički ured, ali i u drugim uredima koji su u zgradi u Međimurskoj ulici bili na meti provalnika", izjavila je za Hinu glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Dodala je da su pronađeni i neki otisci prstiju.

Po policijskom izvješću provalnik je u podzemnoj garaži zgrade provalio vrata i stubištem se popeo na peti kat gdje se nalazi veći broj ureda nekoliko poduzeća. Prvo je provalio vrata odvjetničkog ureda i isprevrtao stvari te ukrao 70-ak kuna i CD-ROM-ove, a zatim je provalio vrata još dvaju ureda. Provalnik je trčeći pobjegao kad je u jednom od ureda ugledao 31-godišnjeg zaposlenika.

"Na ukradenim CD-ROM-ovima bili su iskazi zaštićenih svjedoka, dokumenti te audio i videozapisi o postupcima protiv dvojice haaških optuženika koje zastupam", kazao je Jonjić. Rekao je da su na CD-ROM-ovima bili dokumenti Haaškog tužiteljstva i oni do kojih je kao branitelj sam došao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jonjić se nada da krađa neće utjecati na spremnost obrane za zastupanje i sam sudski postupak, no izrazio je bojazan da je "dio obrane nepovratno izgubljen ako se ne pronađu ukradeni CD-ROM-ovi".

"Dio dokumentacije možemo dobiti od Tužiteljstva, no nestali su iskazi nekih zaštićenih svjedoka za koje ne znamo kako će reagirati nakon te provale, odnosno hoće li pristati ponoviti te iskaze na suđenju", kazao je Jonjić.

Potvrdio je da osim CD-ROM-ova ništa nije ukradeno od vrjednijih stvari, primjerice tehničke opreme, no dodao je da u uredu ima oko 70 tisuća stranica razne dokumentacije, pa će trebati vremena kako bi se utvrdilo je li još što ukradeno.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara