POLICIJA TRAŽILA ŠLJIVANČANINA NA KUĆNOJ ADRESI

Srbijanska policija pokušala je uhititi Veselina Šljivančanina, pukovnika bivše JNA optuženoga za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine, potvrdila je u subotu Vesna Gojković iz Odbora za obranu Veselina Šljivančanina.

Beogradski dnevnik ´Nacional´ objavio je u subotu, pozivajući se na ´izvor blizak haaškom optuženiku Šljivančaninu´, da je u srijedu navečer policijska ophodnja tražila Šljivančanina na prijavljenoj adresi, ali ga nije zatekla kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odbor za obranu Šljivančanina uputio je otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije Dušanu Mihajloviću u kojem tvrdi da 90 posto građana Srbije predstavlja Šljivančaninove ´jatake´, te da ga uhititi mogu samo ´ljudi koji ne govore srpski jezik i nisu srpski policajci´. Pismo završava veličanjem Šljivančanina, te porukom ministru Mihajloviću da će se ´dići Srbija´ ukoliko dođe do njegova uhićenja.

Srbijanski ministar policije prije nekoliko je dana na tiskovnoj konferenciji najavio uhićenje haaških optuženika, izravno imenujući Šljivančanina, te ponovio da Ratko Mladić, prema informacijama beogradskih vlasti, nije u Srbiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara