Policija u dječjem domu na Jerseyju otkrila još dvije sobe za mučenje djece

BRITANSKA policija je u "domu strave" Haut de la Garenne u St. Martinu, na otoku Jerseyu, pronašla još dvije komore za mučenje štićenika, javlja BBC.

Dvije nove sobe u bivšem dječjem domu pronašli su forenzičari koji rade na slučaju. U dvije sobe za mučenje policija je već ušla tijekom proteklih tjedana.

Policija je izvijestila i kako analiza uzoraka kostiju i krvi pronađenih u prvoj sobi još nije dovršena, no kako je sigurno da su ondje dospjeli najranije 1920. godine. Haut de la Garenne otvoren je davne 1867. godine i kao dječji dom je bio otvoren sve do 1986. godine. Potom je preuređen u hostel za mlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj istrage Lenny Harper je rekao: "Upravo smo otkrili postojanje još dvije tajne sobe, a još jedna žrtva nam je proteklih dana dostavila nove dokaze, koji govore upravo o zlostavljanju u jednoj od tih novootkrivenih soba".

Istražitelji u treću komoru neće ulaziti sve dok u potpunosti ne završe s pretragom druge sobe, u kojoj je pas tragač također nanjušio ljudske ostatke. Objavljeno je kako policija za sada ima više od 40 osumnjičenika nad kojima se provodi istraga.

I.M.
Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara