Policija u posjedu foto robota i opuška koji bi mogao otkriti DNK ubojice

ISTRAGA o ubojstvu Dina Pokrovca, nogometnog menadžera čiji je najpoznatiji igrač bio Niko Kranjčar, još uvijek traje, a novih saznanja je vrlo malo. Policija posjeduje foto robot sumnjive osobe i opušak cigarete pronađen u blizini, koji bi mogao otkriti DNK ubojice.

Pokrovac je ubijen sa šest hitaca iz pištolja, a ubojica je ispalio smrtonosne pucnjeve na stubištu zgrade u kojoj je nogometni menadžer živio.

Policijske ophodnje obilazile su kafiće pokazujući foto robot muškarca u dobi između 40 i 50 godina, visokog 180 centimetara, srednje tjelesne građe, guste kratke kose ošišane na jež frizuru. Nije sigurno da je foto robot crtež ubojice, a izrađen je na temelju opisa Pokrovčeve supruge, koja je opisala nepoznatog muškarca koji je viđen u njihovom haustoru nekoliko večeri prije ubojstva.

Drugi trag koji policija ima je opušak cigarete pronađen pred Pokrovčevim ulazom. Kako piše Jutarnji list, ne isključuje se opcija da je na njemu DNK ubojice. No, svi ovi dokazi su za sada "klimavi", a jedino što je sigurno je da je ubojica u haustor ušao razbivši staklo na stražnjem ulazu.

Pokrovac je na dan ubojstva bio na razgovoru u Dinamu sa Zdravkom Mamićem, vezano uz  igrača Ćosića, a neposredno prije nego što je ubijen odvezao je prijatelja u Gračane.

Jutarnji list piše o tome da je Dino Pokrovac imao 50-ak dužnika, a najveći dužnik je menadžeru i kamataru navodno dugovao čak milijun eura. Bilježnica s popisom dužnika trenutačno je najtraženiji predmet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od dužnika je bio i Dinamov trener Josip Kuže, koji je Pokrovcu zbog dugova kao fiducijarnom vlasniku upisao svoju kuću u kojoj je živio. Pokrovac je bio prijatelj s nekim svjedocima i optuženima u suđenju zločinačkoj organizaciji, a izvor Jutarnjeg lista je izjavio: "Da je Pokrovac kamatario za Šukera, to svi znaju. Imao je veliki krug prijatelja, ali s tim, naravno, ide i veliki krug neprijatelja."

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je sinoć da je policija izradila fotorobot muškarca za kojeg se pretpostavlja da je ustrijelio Dinu Pokrovca.

Policija još nije objavila rezultate obdukcije, no mediji navode da je sportski menadžer usmrćen s dva metka u prsa i jednim u glavu.

Više podataka o novim saznanjima - foto-robotu, informacijama prikupljenim saslušavanjem svjedoka i vještačenjem triju pronađenih čahura - policija bi trebala objaviti na današnjoj konferenciji za novinare.

Večernji list u izdanju od ponedjeljka objavio je i razgovor s trenerom zagrebačkog Dinama Josipom Kužeom koji je rekao da ga je Pokrovac kamatario.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara