Policija u Sarajevu oslobodila otetog dječaka

Policija u Sarajevu oslobodila otetog dječaka
SARAJEVSKA policija uspjela je u petak navečer pronaći i osloboditi sedmogodišnjeg dječaka Maka Varešanovića kojega su otmičari držali u zatočeništvu više od 48 sati, tražeći od njegovih roditelja otkupninu od milijun eura, objavila je u središnjem dnevniku državna televizija BHT 1.

Pripadnici specijalnih policijskih snaga Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije upali su u večernjim satima u jednu stambenu zgradu u naselju Koševsko brdo gdje su bili i otmičari i dječak.

Mak Varešanović oslobođen je neozlijeđen i odmah predan roditeljima.

Policajci su uhitili više osoba koje su zatekli u stanu, a jedan od otmičara teško je ranjen i nešto poslije 19 sati je umro u bolnici.

Zapovjednik sarajevske policije Hilmo Selimović izjavio je kako je otmičar sam sebe ozlijedio tijekom akcije oslobađanja djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uspjeli smo za kratko vrijeme prikupiti značajne informacije koje su i dovele do ove akcije", kazao je Selimović, potvrdivši kako je dječak dobro i zdravo.

Makov otac Mirza, nekadašnji nogometaš "Sarajeva" i sadašnji sportski direktor tog kluba, vidno potresen je kazao kako je najvažnije da je dječak u redu, iskazavši veliku zahvalnost policiji.

"Nisam se dvoumio. Odmah nakon otmice izvjestio sam policiju", kazao je Varešanović, istaknuvši kako se na to odlučio iako mu nije bio problem prikupiti novce za otkupninu koju su tražili otmičari.

Mali Mak Varešanović otet je u srijedu navečer kada se vraćao kući iz škole udaljene svega dvadesetak metara.

Informaciju o njegovoj otmici u petak su na naslovnicama objavili "Dnevni avaz" i niskotiražni dnevni list "San", a prenijela ju je i lokalna Televizija 99, dok je većina ostalih medija odlučila poštivati želju roditelja i preporuke policije i prešutjeti ovaj događaj kako se ne bi ugrozio život otetog dječaka.

Objavljivanje informacija o otmici osudila je većina novinarskih udruga ističući kako su time prekršena temeljna pravila novinarske profesije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara