Policija u Zagrebu privela maloljetnog razbojnika i njegovog pomagača

JEDAN 19-godišnjak i jedan 17-godišnjak privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu gdje će odgovarati zbog najmanje pet razbojstva za koja ih tereti zagrebačka policija, doznaje se iz PUZ-a.

Osnovano se sumnja da su mladići (1987. i 1989.) u razdoblju od 5. do 17. srpnja počinili pet kaznenih djela razbojništva u kojima su na sličan način orobili benzinske postaje, kladionice i tobacco shop.

Prema prikupljenim podacima, 13. srpnja tik iza ponoći došli su u prostor benzinske postaje u Branimirovoj ulici. Stariji je razbojnik ostao vani čuvati stražu, dok je maloljetnik navukao kapu s prorezima za oči te uz prijetnju pištoljem od zaposlenika zatražio novac.

S ukradenim novcem i bonovima za mobitel zajedno su pobjegli s mjesta događaja, nakon čega su plijen u vrijednosti od oko 4.000 kuna međusobno podijelili.

Sredinom srpnja oko 3 sata ujutro dvojac se biciklima dovezao do benzinske postaje u Ulici kneza Branimira u koju su ušli i uz prijetnju pištoljem zatražili novac. Međutim, zaposlenik postaje se brzo snašao i razbojnicima rekao da postaju čuvaju policajci, nakon čega su ovi pobjegli bez plijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. srpnja u 19.18 sati u športsku kladionicu u Ulici Josipa Bačuna razbojnici su se dovezli skuterom. Maloljetnik je ušao u prostor kladionice, uperio pištolj u zaposlenicu i otuđio 2.136 kuna.

Istog dana oko 20.40 sati također skuterom su se dovezli do kladionice u Novoj cesti i na isti način otuđili 5.000 kuna.

Četiri dana kasnije oko 12.45 sati ponovno su se skuterom dovezli u Ulicu Ivana Kukuljevića, gdje je maloljetnik ušao u tobacco shop i, uz prijetnju pištoljem ukrao 1.200 kuna.

Stariji je osumnjičenik po već uhodanom scenariju čuvao stražu, ali ovaj put zajedno s još jednom za sada nepoznatom osobom, dok se mlađi dao u pljačku shopa.


I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara