Policija uhitila napadače na talijanske turistkinje

NAKON detaljne analize prikupljenih podataka kao i ispisa razgovora obavljenih s mobitela 71-godišnje preminule talijanske turistkinje Brune Falezza, riječka je policija u suradnji s kolegama iz Bjelovara uhitila 26-godišnjeg F. S. i 25-godišnjeg T.M. osumnjičene za napad i pljačku.

Prvi je jučer popodne uhićen 26-godišnjak u Bjelovaru, a navečer i 25-godišnjak u zagrebačkoj Dubravi, izvijestio je načelnik Sektora kriminalističke policije PU-a Vitomir Bijelić, a jedan od njih dvojice teretit će se i za nanošenje teških ozljeda kojih je posljedica bila smrt. Inače, obojica su mladića otprije poznati policiji zbog imovinskih kažnjivih djela i zlouporabe lakih droga.

U naizgled nerješivom slučaju ubojstva iz nehaja, policija je pokrenula opsežnu istragu oko počinitelja ovog napada na talijanske turistkinje koje su večer prije napada provele u casinu Madona. Na pregledu snimaka iz casina, policiji je osobito zanimljiv bio sumnjivi dvojac koji je dosta vremena provodio u casinu, a pri tom se nije kockao niti igrao na automatima.

Načelnik Bijelić je izvijestio kako je krim-obradom utvrđena osnovana sumnja da su njih dvojica 26. ožujka došla iz Bjelovara na porečko područje gdje je jedan od njih radio sezonski preko ljeta. Tamo su uzeli osobne stvari te pokušali pljačku na autobusnom kolodvoru u Poreču. Policija ih je uhitila i sprovela, a drugi dan ujutro obojica su pušteni na slobodu. Vratili su se u Bjelovar, posudili nekoliko stotina kuna i došli autostopom u Opatiju.

Tu su provodili vrijeme u kockarnicama te u jednoj od njih, "Madoni", 30. travnja uočili talijanske turistkinje u dobi od 70, 71 i 75 godina. Kad su se vraćale u hotel nakon ponoći, pratili su ih i napali na stubištu hotela "Imperial" te im oteli ukupno vrijednosti 15.000 kuna u novcu, zlatnini i mobitelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači su ih pri pljački odgurnuli, pri čemu je najgore prošla 71-godišnja Bruna Falezza koja je udarila glavom u stubu i zadobila nagnječenje mozga. Upala je u komu i od tada se nalazila u Jedinici intenzivnog liječenja u riječkom KBC-u gdje je 10. travnja preminula.

Osim tih dokaza, riječki policajci su u suradnji s talijanskim Interpolom zatražili i dobili ispis brojeva mobitela kojeg je koristila jedna od napadnutih talijanskih turistkinja nakon čega su prikupljeni dodatni podaci o počiniteljima, prenosi Novi list.

Vijest o napadu na talijanske turistkinje i smrti 71-godišnje Brune Falezza prenijeli su talijanski dnevnici Corriere della Serra, Mattino di Padova, Il Tirreno, La nuova Venezia i News 2000, a ovaj događaj nesumnjivo će se negativno odraziti na hrvatski turizam.

Vjesnik piše kako je zbog manjka noćnog života, Opatija godinama najpogodnija za odmor umirovljenika. Iako dosad nije bilo problema ovakve vrste, u Hrvatskoj se redovito provlačilo pitanje potrebe čuvanja sigurnosti turista na koje će se definitivno morati dati adekvatan odgovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara