Policija uz pomoć DNA analize uhitila jednog od pljačkaša Fine

Policija uz pomoć DNA analize uhitila jednog od pljačkaša Fine

DJELATNICI Sektora kriminalističke policije zagrebačke uhitili su u Zagrebu 33-godišnjega neoženjenog hrvatskog državljanina, umirovljenu vojnu osobu, za kojega se osnovano sumnja da je sudjelovao u kaznenom djelu razbojstva u poslovnici Fine 4. kolovoza u Aveniji Većeslava Holjevca te službenicima i strankama prijetio automatskom puškom.

Za ostalom dvojicom pljaškaša policija još traga, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Željko Prša na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare.

Uhićeni 33-godišnjak je ovisnik o opojnim drogama i već je nekoliko puta prijavljivan te je zbog počinjenih kaznenih djela razbojstva odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu.

Finu su, prijeteći vatrenim oružjem, opljačkala trojica nepoznatih počinitelja, a odnijeli su od 700.000 do 1,3 milijuna kuna, rekao je Željko Prša. Počinitelji su nakon pljačke pobjegli osobnim automobilom, koji su zapalili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom kriminalističke obrade policija je uhitila i 27-godišnjega neoženjenog nezaposlenog hrvatskog državljanina i 31-godišnju udanu, nezaposlenu hrvatsku državljanku, majku dvoje djece, a tereti ih za pomaganje uhićenom osumnjičeniku nakon kaznenog djela, te za prikrivanje novca i ostalih predmeta.

Policija je u premetačini stana pronašla dio opljačkanog novca (naslovna fotografija), točnije 186.450 kuna, pištolj za koji sumnja da se njime koristio drugi, zasad nepoznati pljaškaš, te pancirni prsluk, mobitel i kameru.

Uhićena žena i 27-godišnji muškarac također su ovisnici o opojnim drogama i nekoliko su puta prijavljivani zbog počinjenih kaznenih djela.

Svi su oni privedeni istražnome sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Policija nastavlja kriminalističku obradu kako bi otkrila i pronašla ostale pljačkaše Fine te ostatak opljačkanog novca.

Kako javlja Večernji list, policija je uhićenog pljačkaša otkrila DNA analizom. Naime, s predmeta spašenih iz gorućeg automobila kojeg su pljačkaši nakon obavljenog "posla" ostavili na zagrebačkoj Knežiji, izoliran je DNA uzorak jednog od pljačkaša.

Kako je isti već bio evidentiran u policijskoj DNA bazi, nije bilo teško saznati o kome se radi, iako je samo nalaženje osumnjičenog bilo nešto teže jer nije živio na adresi na kojoj je bio prijavljen, dodaje Večernji list.

(Izvor fotografije: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara