Policija za vikend najavila sankcioniranje svih prometnih prekršitelja

Policija za vikend najavila sankcioniranje svih prometnih prekršitelja

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) u petak je najavilo pojačanu kontrolu prometa tijekom predstojećeg vikenda kada se očekuje veliki broj vozila na hrvatskim cestama, osobito na prometnicama prema Jadranu.

Glavni razlog pojačanog nadzora prometa leži u činjenici da je proteklih nekoliko dana bilo više desetaka teških prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo preko dvadeset osoba.

Prometnim jedinicama policijskih postaja PU karlovačke i ličko-senjske stići će pojačanja iz prometnih jedinica s područja PU zagrebačke, varaždinske, krapinsko-zagorske, virovitičko-podravske i koprivničko-križevačke.

Konkretno to znači da će na državnoj cesti D1 i autocesti A1, na dionicama kroz karlovačko i ličko područje, uz redovne prometne jedinice promet dodatno nadzirati osam policijskih presretača te četiri policajca na motociklima.

Pored njih promet će kontrolirati i pet vozila iz sastava Mobilne jedinice prometne policije opremljenih mjeračima brzine vožnje, zatim dva "klasična" policijska vozila te još šest policajaca na motociklima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na meti" snaga prometne policije naći će se vozači koji će kršiti ograničenje brzine. U MUP-u najavljuju strogo sankcioniranje prekršitelja te provođenje mjera sa ciljem prevencije prometnih nesreća izazvanih svim ostalim prometnim prekršajima u što su uključena sva nepoštivanja prometnih propisa i znakova na cesti, prekoračenje brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i opijata, vožnja bez sigurnosnog pojasa, te upravljanje tehnički neispravnim vozilima ili kršenje uvjeta za upravljanje vozilima u prometu.

Ukratko, policija "cilja" i namjerava sankcionirati sve koji krše bilo koji propis iz Zakona o prometu, a pod posebnom paskom "policijskog oka" će se naći mladi vozači koji nažalost zauzimaju vodeće mjesto u crnoj statistici uzročnika, ali i žrtava prometnih nesreća.

Kako ne bi došlo do zavaravanja sudionika u prometu na ostalim hrvatskim cestama, policija iste represivne mjere namjerava poduzimati na cijelom teritoriju države, a sve, kako navode u MUP-u, sa ciljem smanjivanja stradavanja sudionika u prometu.

MUP podsjeća kako se većina najtežih prometnih nesreća događa vikendima. U dosadašnjem dijelu godine vrhunac crne statistike zabilježen je u periodu od petka 27. srpnja do utorka 31. kolovoza kada je u 13 prometnih nesreća smrtno stradala čak 21 osoba.

I.K.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara