Policija zabranila prosvjed umirovljenika jer nije dobio suglasnost ureda za promet

ZAGREBAČKA policija izvijestila je da je današnji prosvjedni skup umirovljenika na Trgu žrtava fašizma zabranila jer organizator okupljanja, Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH), nije dobio suglasnost gradskog ureda nadležnog za cestovni promet.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak na konferenciji za novinare rekao je da je u prijavi skupa navedeno da se očekuje oko tisuću sudionika, a da su mediji objavljivali da će ih biti i do deset tisuća, pa je procijenjeno da bi na tako velikom okupljanju moglo doći do ometanja javnog gradskog prometa. Stoga je od organizatora zatraženo da suglasnost za održavanje skupa traže od Gradskog ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet, no organizator tu suglasnost nije dobio, kazao je Novak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, organizatoru je potom predloženo da skup održi na Trgu Francuske Republike, gdje za to postoje uvjeti bez ometanja javnog gradskog prometa. No, kako je rekao, organizatori su inzistirali da se skup održi na Trgu žrtava fašizma.

Unatoč zabrani, na prosvjedu koji je trajao tek 15-tak minuta okupilo se oko tisuću umirovljenika. Umirovljenici su tražili povrat mirovina prema odluci Ustavnog suda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara