Policija zataškala antisemitski ispad pijanog Mela Gibsona?

Policija zataškala antisemitski ispad pijanog Mela Gibsona?

WEB STRANICA TMZ u posjedu je policijskih dokumenata na temelju kojih je očito da je uhićenje Mela Gibsona u petak navečer zbog vožnje u alkoholiziranom stanju bio daleko "živopisniji" incident nego što se prethodno mislilo.

Gibson je odmah po uhićenju došao u verbalni, a potom fizički sukob sa šerifovim zamjenikom Jamesom Meejem. Šerifov zamjenik Gibsona je svladao, stavio mu lisice na ruke i smjestio ga na zadnje sjedište policijskog automobila.

Gibson je navodno sve vrijeme šerifovom zamjeniku prijetio da "vlada Malibuom" te da će ga "sj...ti", da bi se potom njegov bijes okrenuo prema Židovima koje je počastio pogrdnim nazivima te optužio za izazivanje svih ratova u svijetu. Iskoristio je priliku da i zamjenika Meeja upita nije li on Židov.

Osim antisemitskih, Gibson je uputio i nekoliko seksističkih uvreda nakon što se zamjeniku Meeju priključila njegova kolegica.

Gibson je s ispadima nastavio i u šerifovoj postaji, gdje je prijetio da će urinirati u ćeliji, a potom razbio dršku telefona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mee je o cijelom incidentu napisao izviješće od osam stranica. Međutim, dežurni narednik mu je zapovjedio da iz izvješća izbaci sve dijelove koji se tiču antisemitskih izjava te to obrazložio "složenom političkom situacijom vezanom uz izraelsko-libanonski sukob". Narednik je potom tako "frizirano" izviješće dostavio medijima, a originalno pohranio u sef.

Gibson, koji je karijeru započeo u rodnoj Australiji, jedan je od najpopularnijih, ali i najkontroverznijih holivudskih zvijezda. Za razliku od većine svojih pretežno liberalnih kolega, Gibson ima ultrakonzervativne i desničarske stavove u većini društvenih pitanja, a to mnogi objašnjavaju snažnim utjecajem katoličke vjere.

S druge strane, Gibson je jedna od najomraženijih osoba među američkom židovskom zajednicom zbog navodnog antisemitizma. Dijelom to pripisuju njegovom ocu koji tvrdi da nikada nije bilo Holokausta. Zbog toga se Gibson često sretao s otvorenim neprijateljstvom u Hollywoodu, pa je svoj kontroverzni film "Pasija" morao financirati iz alternativnih izvora.

Gibson je inače u ranim danima imao dosta problema s alkoholizmom, ali se od njega navodno izliječio uz pomoć vjere. 26 godina je u braku s Robyn Moore s kojom ima sedmero djece.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara