Policija zgrožena okrutnim otmičarem i ubojicom štenaca jorkširskog terijera

Policija zgrožena okrutnim otmičarem i ubojicom štenaca jorkširskog terijera

ZAGREBAČKA policija posebno je zgrožena slučajem otmice jorkširskih terijera, mužjaka i ženke starih samo dva mjeseca, zbog načina na koji je lažni kupac prilikom krađe ozlijedio i istraumatizirao petogodišnje dijete, a naposljetku skrivio i uginuće obje životinje, doznajemo u PUZ-u.

Naime, Zagrepčanin Alan F. (31) došao je u nedjelju oko 19.30 sati s kćeri (5) ispred Pet centra u Heinzelovoj ulici u Zagrebu na sastanak s potencijalnim kupcem svojih dvaju štenaca. Čistokrvni mužjak i ženka te pasmine i dobi koštaju na tržištu kućnih ljubimaca 800 eura.

Razbojnik Josip B. (34) štenad razgledavao u prtljažniku Alanova Renault Kangooa oko dvadeset minuta, i konačno kazao vlasniku štenaca da će ih kupiti po ranije dogovorenoj cijeni. Vlasnik pasa pristao je i odvesti Josipa B. svojim autom do njegove kuće u ulici Zavrtnica, a dijete je i dalje bilo s njima.

Kada su stigli do te adrese, Josip B. je posegnuo u jaknu i umjesto novčanika izvadio suzavac i pošpricao oca i dijete po očima. Zgrabio je štence i pobjegao, a Alan F. je krenuo za njim, no čuvši da mu malena kćer plače vratio se nazad u auto. Dijete je bilo u šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji kažu da je Josip B. u bijegu ispustio jednog psa, koji je od udarca nedugo zatim uginuo. S drugim je uspio doći kući, no i to je štene uginulo. Policija je uginulu životinju pronašla u kontejneru kod zgrade Josipa B., dok je u njegovim garderobnim ormarićima pronašla suzavac, te veterinarsko-zdravstvene svjedodžbe za kućne ljubimce.

Razbojnik je sproveden u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu i policija ga uz nanošenje ozljeda vlasnicima pasa, namjerava nakon istrage osumnjičiti i za mučenje životinja.

C.D.
Foto:
www.best-dog-photos.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara