Policija zna gdje je popis Pokrovčevih dužnika?

O UBOJSTVU i događajima vezanim uz prošlost nogometnog menadžera Dine Pokrovca postoje razna nagađanja, a policijska istraga još je u tijeku. Prema tvrdnjama policije, ubojstvo neće biti tako skoro rasvijetljeno s obzirom da je najvjerojatnije pomno planirano i profesionalno izvedeno.

Tjednik Nacional tvrdi da su u Pokrovčevom ubojstvu sudjelovale najmanje tri osobe. Sumnjaju da je kobne večeri jedna osoba pratila njegovo kretanje, druga da je čekala u parkiranom vozilu u blizini njegovog stana i treća, ona koja ga je usmrtila.

O dijelu života koji je Dino Pokrovac proveo u Njemačkoj, Nacional piše da je prvi veći novac zaradio kao dio dobro organizirane mreže preprodavača i švercera automobila. Automobili su kupljeni u Europi, zatim uvoženi u Jugoslaviju te registrirani u Kragujevcu ili Kraljevu. Na fiktivne dokumente tamo su udarani pečati i na taj bi se način uštedio iznos za još jedan automobil. Navodno je u takav posao ušao preko ljudi koje je upoznao u Frankfurtu.

Prema tvrdnjama Nacionala, zarađeni novac posuđivao je osobama ogrezlima u svijet kocke. Pokrovčevo bogatstvo s vremenom se povećavalo, a on nije želio mijenjati svoj image, ostao je u svom kvartu, Sigečici, a jedina strast su mu bili skupocjeni automobili, od čega je najatraktivniji bio Ferrari Modena, s münchenskim registarskim tablicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je ubijeni menadžer bio osoba koja je podržala i nagovorila Miroslava Blaževića da preuzme klupu Hajduka, jamčeći mu urednu isplatu honorara i transfera. U nogometnim krugovima Pokrovac je bio poznat kao osoba od riječi, koja nije nikada kasnila s dogovorenim isplatama i nikada se u njegovom poslovanju nisu "vukli repovi".

Ćiro Blažević je prvi dio novca za dolazak u Hajduk dobio od preminulog Pokrovca, a njegove izjave u medijima dokazuju da je prema njemu imao izrazito poštovanje, što dokazuje njihov dobar odnos.

Kako doznaje Nacional, policija je doznala gdje je popis Pokrovčevih dužnika, a dugovi su navodno i ovjereni kod javnog bilježnika. Pokrovčevi prijatelji prema tome imaju uredan i pravovaljan popis dužnika i teško da će dužnici uspjeti izbjeći vraćanje duga.

(Foto: 24sata)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara