policijska istraga u vezi s prevrnućem cisterne s loživim uljem kod okučana

Policija provodi kriminalističku istragu u vezi s prekjučerašnjom prometnom nesrećom na autocesti ZagrebLipovac, kod Okučana, u kojoj je s ceste sletjela i prevrnula se cisterna s oko 42 tisuće loživog ulja, pri čemu je oko 15000 litara isteklo u kanal Sloboština.

Vozač i vlasnik cisterne sisačkih registarskih oznaka, koji je prouzročio nesreću na 307. kilometru autoceste, teško je ozlijeđen i još se oporavlja u novogradiškoj bolnici, doznaje se danas u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj.

Načelnik PU Ivan Nožina potvrdio je da se o tom slučaju provodi kriminalistička obrada, no nije htio govoriti o detaljima dok se ne istraže sve okolnosti.

Glasnogovornik PU brodsko-posavske Dario Orešković rekao je kako je vozač imao dozvolu za prevoženje opasnog tereta, ali izdana carinska deklaracija ne slaže se sa sadržajem tereta koji je prevozio.

Naime, u deklaraciji je stajalo da prevozi bezolovni benzin, a prevozi je loživo ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najavio je da će rezultati istrage u vezi s neslaganjem u carinskoj deklaraciji biti proslijeđeni PU primorsko-goranskoj jer je cisterna napunjena u Rijeci.

Inače, na mjestu prekjučerašnje nesreće još traje sanacija kanala Sloboština u koji je iz cisterne, prema procjenama stručnjaka Hrvatskih voda, iscurilo oko 1500 litara loživa ulja.

Stručnjaci navode kako je poduzetim mjerama i nastavkom sanacije spriječen ekološki izgred većih razmjera. Na kanalu su i dalje plivajuće i upijajuće brane.

Pravi razmjeri štete na okolišu znati će se kada završi sanacija, koja se odvija pod nadzorom Hrvatskih voda.

Županijska vodopravna inspektorica proglasila je na području kanala Sloboština I. stupanj ugroženosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara