Policijski glasnogovornik osobno uhvatio krivotvoritelja novca

GLASNOGOVORNIK policijske uprave sisačko-moslavačke Zvonko Smernić osobnim je primjerom pokazao da dobar policajac nikad ne "spava". Naime, u ponedjeljak je u večernjim satima nakon poduljeg trčanja uhvatio 21-godišnjeg krivotvoritelja novca, a na "mjestu zločina" zatekao se pukom slučajnošću.

Smernić se oko 19:30 zatekao u jednoj pekari u samom centru Siska, u kojoj se osim njega i prodavačice nalazio još jedan mladić, koji je kupio peciva plativši novčanicom od 200 kuna. Prodavačica je otišla u prostoriju iza pulta, te se vratila i počela posluživati Smernića.

No, samo trenutak kasnije iz prostorije iza pulta izašao je vlasnik pekare noseći novčanicu kojom je mladić platio peciva, te mu kazao kako je novčanica vjerojatno krivotvorena.

"Mladić je bio na 3-4 metra od mene, praktički s rukom na kvaki, a čim je začuo riječ krivotvorenje, dao se u bijeg. Istrčao je van i sjeo na bicikl te počeo bježati. Ja sam potrčao za njim." - kazao je Smernić u razgovoru za Index.

Nakon potjere koja je trajala desetak minuta po sisačkim ulicama, Smernić je uspio iznenaditi krivotvoritelja, te ga uhvatio za ruksak.

"Legitimirao sam se značkom i iskaznicom, te zatražio njegovu osobnu iskaznicu. Kazao mi je kako nema nikakvih osobnih dokumenata kod sebe, te je odbio dati svoje podatke. Mobitelom sam nazvao operativno dežurstvo i zatražio da pošalju ophodnju radi utvrđivanja identiteta i daljnjeg postupanja, jer sam bio u civilu i nisam ga mogao voditi u policijsku postaju. Dok smo čekali, mladić je iz džepa izvadio zgužvanu novčanicu od 200 kuna i bacio je na pod. Potom je došla ophodnja i odvela ga u policijsku postaju, a tijekom krim obrade kod njega su pronađene još četiri krivotvorene novčanice u apoenima od 500 kuna i dvije u apoenima po 200 kuna." - ispričao nam je Smernić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idućeg dana smo pribavili nalog od istražnog suca te izvršili pretragu njegove kuće, u kojoj je pronađena još 31 novčanica u apoenima od 500 kuna, te 28 novčanica u apoenima od 200 kuna, kao i jedna novčanica od 50 kuna, sve krivotvorene. Prilikom pretrage oduzeta mu je računalna oprema, dakle računalo, printer i skener pomoću koji je krivotvorio novčanice."  - dodao je glasnogovornik.

Protiv 21-godišnjeg krivotvoritelja policija je podnijela kaznenu prijavu.

"15 godina radim u policiji, od toga 14 godina u krim policiji, ali još nisam čuo za ovakav slučaj." - zaključio je Smernić.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara