Politički kraj Ivića Pašalića: Gasi se Hrvatski Blok

NA Saboru Hrvatskog bloka dr. Ivića Pašalića danas je odlučeno da ova stranka prestaje djelovati od 31. kolovoza 2008. Tako je više od pola godine nakon parlamentarnih izbora nastavljen potop stranaka desnice. nakon što je u Sabor ušao samo predsjednik HSP-a Anto Đapić sada se ugasila i stranka Ivića Pašalića, čovjeka koji najbolje predstavlja sve elemente hrvatske desnice i politike koja je ipak doživjela poraz. Ta politika je značila protivljenje suradnji s haškim tribunalom, protivljenje ulasku u Europsku uniju, i prosvjedovanje na rivi za Mirka Norca i Antu Gotovinu.

Kraj djelovanja Hrvatskog Bloka znači kraj i njegovog političkog djelovanja, najavio je Pašalić. Sada će se očito posvetiti samo svojim građevinskim poslovima.

Nakon poraza od Sanadera, svu snagu upregnuo u uzaludnu brobu protiv njegove politike

Pašalić je Hrvatski Blok osnovao 2002., ubrzo nakon što je izgubio borbu za mjesto predsjednika HDZ-a  od Ive Sanadera.Sanader je tada morao uključiti sve moguće snage i trikove kako bi pobijedio Pašalića, a ključnu ulogu je tada odigrao Branimir Glavaš, kojeg se Sanader također brzo odrekao.

Hrvatski Blok je dva puta pokušao ući u Hrvatski sabor, ali niti jednom nije uspio proći prag. Na posljednjim izborima je Pašalić u sabor pokušao ući u sklopu još jednog njegovog projekta stranke Jedino Hrvatska u koju je uklopio Hrvatski Blok, a on je bio nositelj u 9. izbornoj jedinici. Cijelo vrijeme djelovanja Hrvatskog Bloka glavni neprijatelj Pašaliću je bio Ivo Sanader i HDZ, stranka koja ga je stvorila.

Pašalić je tada govorio kako oni nisu "oni koji će jedno govoriti na splitskoj rivi, a nakon toga postati veleizdajnici". No, nakon jučerašnje presude Mirku Norcu Pašalić se nije oglasio, nego je ugasio Hrvatski Blok. Očito je i druga presuda Mirku Norcu bila posljednji čavao u lijesu Pašalićeve politike.

D.M.
Foto: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara