Poljska Facebook grupa: Molimo vas da jedan dan ne razgovarate o tragediji u Smolensku

Foto: AFP

POLJSKI studenti su napravili grupu na Facebooku u kojoj mole građane da prestanu s raspravama o tragediji u Smolensku, i to samo na jedan dan. Facebook grupa je odmah izazvala mnoge pozitivne, ali i negativne reakcije Poljaka.

Grupa želi organizirati "Dan bez Smolenska" i to 3. veljače kada mediji i javnost cijeli dan ne bi trebali ništa reći o tragičnoj zrakoplovnoj nesreći u kojoj je poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski i još mnogi visoki dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizveli suprotan efekt i ukinuli grupu

"Jeste li umorni od riječi 'Smolensk', 'Katin', 'katastrofa', 'kontrolori leta', 'IAC'", pitaju posjetitelje organizatori grupe te dodaju kako ne žele nikoga uvrijediti, ali da su već umorni od svih tih "krivaca".

Tijekom posljednjih deset mjeseci, poljski mediji i političari su toliko govorili i pisalo o toj temi da su zaboravili na sve ostale. Na kraju su organizatori ove grupe proizveli potpuno suprotan efekt, jer su svi počeli preko te njihove stranice ponovno raspravljati o zrakoplovnoj nesreći. Oni su Facebook grupu na kraju izbrisali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara