Polovica New Yorka opet ima struju, Detroit i Cleveland još ne

POLOVICA New Yorka ponovo užia u opskrbi električnom energijom koja je vraćena i za 90 posto korisnika Long Islanda te se sustav polako vraća u funkciju, objavile su u petak kompanije za električnu energiju nakon strujnog kolapsa koji je zahvatio sjeveroistok zemlje.

"Oko polovice od naših 3,1 milijuna klijenata ponovno ima struju", izjavio je glasnogovornik kompanije Consolidated Edison Christoph Olert.

Conoslidated Edison, koji opskrbljuje pet kvartova New Yorka, precizirao je da nije moguće reći koliko će vremena biti potrebno da se stanje normalizira.

Struja se vratila u četvrt Times Squarea i unatoč uputama da se, koliko je moguće smanji potrošnja, divovski neonski plakati ponovo su bljesnuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No u petak se nastavlja prekid dovoda električne energije u Detroitu i Clevelandu, otežavajući i opskrbu vodom.

Detroit je gotovo potuno bez struje i ljudi su se pomirili s idejom da će živjeti bez svjetla i bez rashladnih uređaja, barem do nedjelje, prema lokalnoj kompaniji Detroit Edison.

Samo je 150.000 korisnika od 2,1 milijuna dosad ponovno dobilo struju.

U Clevelandu je gradonačelnica Jane Cambell obećala da će dovod elekrične enegrije biti uspostavljen prije sumraka u petak. Poduzećima je preporučila da ostanu zatvorena a stanovnicima da prokuhaju vodu prije konzumiranja jer sustavi filtriranja vjerojatno ne funkcioniraju dobro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara